TV: Rowdy rock'n'roll for rookies

E3 2011: Kom med til spadefest-test i dette første kig på 'Rocksmith,' hvor du lærer at spille rigtig guitar via din konsol

Rocksmith til PlayStation 3 og Xbox 360 giver dig mulighed for at lære at spille på rigtig guitar.
Rocksmith til PlayStation 3 og Xbox 360 giver dig mulighed for at lære at spille på rigtig guitar.

LOS ANGELES (ekstrabladet.dk): På en stille udendørs plet ved messecenteret i Los Angeles, har spiludvikleren Ubisoft i disse E3-dage plantet en kæmpe sort bus. Men mens det ånder fred og idyl på ydersiden, finder en rowdy rock'n'roll-fest sted bag de tonede ruder.

Det er her, Rocksmith vises frem. Spillet, der lærer dig at spille på rigtig guitar, uden det lyder kattejammer. Og har du altid drømt om at blive rockstjerne, men ikke haft tålmodigheden, kan dette være løsningen.

I hvert fald har Rocksmith en legende tilgang til den svære kunst. For at få føling med guitaren, fik Ekstra Bladets rookie lov til at skyde ænder ned.

LÆS OGSÅ: Her er den nye Nintendo Wii U

Det foregik ved, at du skulle holde på gribebrættet, alt efter hvor på skærmen ænder svømmede, og så skyde dem ned ved at slå den øverste streng an.

Og så var vi ellers klar til spadefest med en klassiker fra Nirvanas Nevermind-album. Det foregik på letteste niveau, hvilket betød, at der var to strenge i spil. Og som du kender fra Guitar Hero og Rock Band kunne du se på skærmen, hvilken af de to øverste strenge, du skulle ramme, og hvor på gribebrættet, du skal holde.

LÆS OGSÅ: Her er fladskærmen der ser dobbelt

Der er bare at sige, at det var en vild fest! Og det fungerede! Og var sjovt! Og det har givet denne aldrende udsendte lyst til at genoptage drømmene om optrædender på alverdens scener.

Rocksmith udkommer til PS3, Xbox 360 og pc til efteråret.