De vrede fugle er tilbage

Med Angry Birds Go! går Rovio i en ny retning med den populære spilserie

Fuld fart ned ad bakke. Angry Birds Go! er et racerspil i sæbekassebiler. (Screendump fra spillet)
Fuld fart ned ad bakke. Angry Birds Go! er et racerspil i sæbekassebiler. (Screendump fra spillet)

Et af de mest populære spil, der nogensinde er udviklet til smartphones udkommer i dag med et nyt kapitel. Måske endda en helt ny begyndelse, for de finske udviklere af Angry Birds-serien præsenterer et racerbilspil.

Modsat tidligere spil, hvor det handlede om at skyde forskellige fugle afsted mod mere eller mindre usikre konstruktioner i bestræbelserne på at ramme en eller flere grise, så gælder det i Angry Birds Go! om at komme først nedad bakke i sæbekassebiler.

Hovedrollerne i spillet er de kendte fugle og grise fra Angry Birds-universet. Hver især med forskellige egenskaber. Oven i kan man, som spillet skrider frem, opgradere sin sæbekassebil, så man til sidst har en superbil.

Som det også var muligt i Angry Birds Star Wars II, så er der også tænkt i telepods, hvor man kan købe en fysisk bilfigur, der kan aktiveres i spillet.

Angry Birds er, i alle sine foreløbige udgaver, et af de mest downloadede spil nogensinde. I september opgjorde Bloomberg antallet til tæt ved to milliarder.

Det nye spil, der måske kan hjælpe de finske udviklere fra Rovio forbi den magiske grænse, kommer ud i en gratis version til iOS, Android, Windows Phone 8 og BlackBerry 10. Det er dog ikke kompatibelt med alle enheder.

Angry Birds Go! er i udgangspunktet gratis, men har både reklamer og indbyggede muligheder for tilkøb via mikrotransaktioner.