Hackere udnytter Flappy Bird-hysteri

Eksperter advarer mod inficerede versioner af Flappy Bird-app'en

Hackerne har noteret sig det store fokus på 'Flappy Bird' og sendte inficerede kloner af spilapp'en ud til smartphone-brugerne. (Foto: Colourbox)
Hackerne har noteret sig det store fokus på 'Flappy Bird' og sendte inficerede kloner af spilapp'en ud til smartphone-brugerne. (Foto: Colourbox)

Det er næppe gået ret manges næser forbi, at et af 2014s mest populære apps i både App Store og Google Play ikke er her mere. 'Flappy Bird' blev fjernet af manden bag i søndags, fordi han mente, at folk var blevet for afhængige af spillet.

Siden har et stort antal spiludviklere lagt alternative spil ud, der i det store hele ligner 'Flappy Bird', men også hackerne har øjnet en chance og sendt inficerede 'Flappy Bird'-kloner ud på alternative Android-markeder.

Android-telefoner er virus-magneter

Der er således grund til at være yderst forsigtig, lyder det fra blandt andet sikkerhedsfirmaerne Sophos og Trend Micro, der begge er faldet over inficerede apps på Android-markeder uden for den store Google Play-markedsplads.

Blandt andet en 'trial version', hvor app'en kræver, at der sendes en tekstbesked (som koster penge). App'en kan ikke lukkes ordentligt ned, før tekstbeskeden er sendt. I andre versioner går app'en ind og misbruger blandt andet telefon- og mail-funktion.

Derfor fjernede jeg 'Flappy Bird'

Ind til videre har de inficerede apps primært været rettet mod det russiske og vietnamesiske marked.

- Vi opfordrer alle Android-brugere (specielt dem, der er opsatte på at downloade den nu 'uddøde' Flappy Bird-app) til at være meget forsigtige, når de instatllerer apps. Cyberkriminelle udnytter konstant populære spil (som Candy Crush, Angry Birds Space, Temple Run 2 og Bad Piggies) til at slippe mobiltrusler løs, lyder advarslen blandt andet på et blogindlæg på Micro Trends hjemmeside.

Sådan fjerner du malware fra din Android-telefon