Her er Danmarks mest populære Youtubere

Kæresteparret Robin og Samrita, der taler dansk i deres videoer, har over 3 millioner visninger om måneden på Youtube

Til daglig læser Robin datalogi og Samrita går på HTX. Foto: eurogamer.dk
Til daglig læser Robin datalogi og Samrita går på HTX. Foto: eurogamer.dk

Danske youtubere, og her taler vi om danskere der rent faktisk taler dansk på deres videoer, har millioner af visninger hver måned. De største danske kanaler tæller navne som Gexpgaming  og BrianFromDenmark, men dem med flest visninger hver måned er et ungt kærestepar, Robin og Samrita.

Samlet bliver deres videoer set over 3 millioner gange om måneden, hvilket gør dem til de mest seete youtubere i Danmark.

Eurogamer har fået fornøjelsen af, at interviewe de to unge youtube-personligheder som sammen har kanalen RobinSamse. Her kan du læse hvad hemmeligheden er bag deres succes, hvad der holder dem i gang, hvad deres kanal handler om, og hvordan det hele startede.

Hvad handler jeres Youtube-kanal om?

- RobinSamse startede vi sammen for lidt over 2 år siden. Kanalen går meget på gaming, hvor vi spiller spil såsom Minecraft og nostalgi-spil sammen. Vi laver også ikke-gaming videoer, hvor vi i stedet laver mad eller åbner fanpost.

Tjen kassen på Youtube  

Jeres kanal er den i Danmark, der har flest views. Hvad tror I, at grunden er til, at så mange ser jeres videoer?

- Det er rigtigt at RobinSamse er en af de største dansktalende kanaler, hvor vi er dem som modtager flest visninger om måneden.

- I vores videoer er vi meget åbne, og er ikke bange for at være os selv. Vi snakker meget om vores eget liv og ting der skete i fortiden, hvilket gør at folk måske kan relatere til det vi snakker om. Derudover skaber dét at vi er et kærestepar en form for kontrast, og gør vi appellerer til både piger og drenge med vores videoer. Faktisk er 42% af vores publikum piger.

I har oparbejdet en meget stor fanskare, over 80.000 følger jer på youtube. Gør I noget særligt for at holde fast i den, og få den til at vokse?

- Vi gør meget for at holde fast i vores følgere. Vi udgiver flere videoer hver uge og holder gang i flere serier. Heriblandt vores populære ’Minecraft Ekspeditionen’, hvor vi spiller Minecraft sammen i omkring en time i hver episode. Vi har også serier såsom postboksen, hvor folk kan indsende fanpost, som vi åbner og viser hvad folk har sendt os.

Har I nogen sjove historier i forhold til fans, f.eks. mærkelige spørgsmål, spøjse gaver, at blive genkendt, osv.?

- Det var lidt en underlig oplevelse at skrive sin første autograf, da man måske ikke lige havde forventet at en simpel gåtur ville kunne gøre andre glade for at se en.

- Vi bliver ofte genkendt på gaden – det er efterhånden unormalt hvis vi slet ikke bliver genkendt en dag.

Hvad er det bedste ved at have en kendt kanal? Og at lave video til Youtube i det hele taget?

- Det bedste er at alle vores følgere bliver glade for vores videoer og motiverer os til at fortsætte. Det rart at kunne dele sine interesser og meninger med andre som er interesseret i at høre hvad man har at sige.

Hvad er måske knapt så sjovt ved det?

- Noget af det mindst sjove er at skulle afvise folk som rigtigt gerne vil komme i personlig kontakt med os. Det er aldrig sjovt at skulle afvise andre, især ikke folk som ser meget op til en.

Vil I fortsætte med at lave videoer til I bliver gamle, eller ser I en naturlig ende på jeres kanal? Og hvis I stopper, hvad vil I så lave?

- Som det står lige nu, har vi ingen planer om en ende på kanalerne. Det er vores store hobby, og vi nyder meget at lave det vi gør. Så kun tiden vil vise hvad der sker.

Læs resten af interviewet her.