Disney dropper konsolspil: Færdige med Infinity-serien

Stopper udviklingen - spil laves fremover af andre firmaer under Disney-licens

Disney overlader banen til andre firmaer, der - under licens - kan udvikle spil fremover. (PR-foto)
Disney overlader banen til andre firmaer, der - under licens - kan udvikle spil fremover. (PR-foto)

For bare få år siden dominerede toys-to-life-genren, som kombinerer digitale spil med fysisk legetøj.

Særligt Disney Infinity-serien lod til at have stor succes, når nu der både var Marvel, Star Wars og Pixar-figurer at tage fra.

Det er dog langt fra tilfældet, skriver Gamereactor.dk.

Valget af de rigtige - og nogle gange forskellige - øredutter til dit in-ear-headset kan gøre hele forskellen. Hvis du vælger forkert, risikerer du at få ondt i ørene, og at headsettet hele tiden falder ud. (PR-foto) Teknologi Passer dit headset ikke: Husk dine ører har forskellig størrelse

300 mister jobbet
Via en pressemeddelelse afslører Disney's chef for forbrugerprodukter, Jimmy Pitaro, at Disney ikke længere selv vil udvikle konsolspil, og i stedet udelukkende vil operere ud fra en licensmodel.

Som en del af den beslutning har Disney valgt at lukke Avalanche Software, der har stået bag alle tre spil i Disney Infinity-serien, og derfor står 300 tidligere ansatte snart uden arbejde.

LÆS OGSÅ: Dark Souls III har sendt 3 millioner kopier til butikkerne

I et opfølgende blog-indlæg fra Seniovicepræsidenten hos Disney Interactive, John Blackburn, vil studiet dog færdiggøre arbejdet på to udvidelser til Disney Infinity 3.0: Play Without Limits, nemlig udvidelser baseret på 'Alice Through the Looking Glass' og 'Finding Dory'.

Derefter vil studiet endegyldigt lukke i juni.

LÆS OGSÅ: Microsoft tillader nu ulåst billedhastighed i Windows 10-spil

Så dyrt bliver det
Beslutningen er baseret på nye tal fra Disneys gaming- og legetøjsdivision, der er faldet med to procent til 1,2 milliarder dollars, hvoraf selve indtjeningen er faldet med otte procent til 357 millioner dollars.

Disney tager en nedskrivning på 147 millioner dollars for at trække sig ud af Disney Infinity-serien, og for at lukke Avalanche.

Det er fortsat svært at få fingrene i iPhone SE. Apple kan ikke følge med efterspørgslen. (PR-foto) Mobil Kan du heller ikke få fingre i den nye iPhone SE: Her er forklaringen

0 kommentarer
Vis kommentarer