Google opgraderer VR-brille: Sådan ser den nye model ud

Google Cardboard bliver forbedret og får nye funktioner og muligheder - pris og lanceringsdato er dog fortsat ukendt

Det tætteste, vi kommer på produktet, er denne tegning. (Grafik: Google)
Det tætteste, vi kommer på produktet, er denne tegning. (Grafik: Google)

Selvom Google hoppede på Virtual Reality-vognen flere år tilbage med deres smarte (og ret så billige) Google Cardboard, så har tech-giganten nu oppet deres indsats på området ret betydeligt.

Virksomheden har netop annonceret Daydream, et 'rigtigt' VR-headset, der hovedsageligt er lavet af plastik, fremfor... ja, pap, skriver Gamereactor.dk.

Yousee skal bruge et år på at opgradere hele deres kabel-tv-net til gigabit-teknologien. Først ved udgangen af 2017 ventes  landet at være dækket ind. (Foto: TDC) Teknologi Hastigheden tidobles: Så vildt bliver dit internet

Andre producenter inviteres med
Ligesom deres gamle Cardboard-headset og Samsungs Gear VR-platform bruger Daydream din smartphone både som skærm og bevægelsescensor.

Google vil lave et design - en slags plantegning - til headsettet og til en controller, men andre hardware-producenter må frit bygge deres egne versioner.

LÆS OGSÅ: Ny trailer fra Ghostbusters-filmen

Samsung HTC, LG, Huawei, Alcatel, ZTE, Xiaomi og Asus er med på vognen og vil altså have Daydream-parate telefoner klar, når headsettet udgives til efterår.

Controllerens design inkluderer en kurvet touch-overflade lidt ligesom dem, man ser på Steam Controller. Derudover vil der også være to fysiske knapper.


CNET.com har set nærmere på systemet. (Video: YouTube)

Kommer til efteråret
Ubisoft og EA er blandt de udgivere, som har meldt sig til at lave spil til Daydream, og en række streaming-tjenester som Netflix, Hulu og HBO har også taget imod platformen med åbne arme

Indtil videre er der ikke frigivet nogle detaljer omkring prisen, men det er meningen at andre producenter frit må lave telefoner egnet til Daydream eller sågar lave headsettet selv.

Daydreams udgivelsesdato er sat til dette efterår - The VRTalks forum har flere detaljer.

LÆS OGSÅ: Her er den første gameplay-trailer fra Gran Turismo Sport


Se åbningen af Google udviklerkonference tidligere på ugen, hvor Google Daydream - og en række andre nyheder - blev introduceret. (Video: YouTube)


Se åbningen her som 360-graders tv-optagelse. (Video: YouTube)

22 kommentarer
Vis kommentarer