Kæmpe salgstal: Så mange har købt en PlayStation 4

Spillekonsoller er en milliardforretning for Sony - og det forstår man godt, når man ser salgstallene på den seneste PlayStation

PlayStation 4 er suverænt den mest sælgende konsol lige nu. (PR-foto)
PlayStation 4 er suverænt den mest sælgende konsol lige nu. (PR-foto)

PlayStation 4 dominerer det internationale marked - det er der vist ingen tvivl om.

Men takket være de seneste finansrapporter fra virksomhederne, der producerer disse konsoller, ved vi nu mere om præcis, hvordan det står til på markedet, skriver Gamereactor.dk.

PlayStation er solgt i mange millioner enheder. (PR-foto) Spilnyheder Sony-chef: Usikker på behovet for en PlayStation 5

40 millioner enheder solgt
Rapporterne indeholder nemlig ganske præcise salgsdata for, hvordan firmaernes diverse produkter har klaret sig det seneste år.

Så hvordan står det til?

Faktisk fortæller rapporten, at Sony solgte 17,7 millioner PlayStation 4-konsoller i perioden marts 2015 til april 2016 - og det bringer nu det samlede antal af solgte PlayStation 4-konsoller op på 40 millioner.

LÆS OGSÅ: Minecraft er ude nu på Samsung Gear VR

Sony er foran de andre
Lad os placere dette tal i en kontekst.

Til sammenligning har Nintendos Wii U-konsol, der ikke har klaret sig synderligt godt på markedet, solgt cirka 12,8 millioner. Og den har endda været på markedet hele 12 måneder længere.

Microsoft deler ikke længere konkrete salgstal for Xbox One med offentligheden, men for nylig blev det estimeret, at konsollen har solgt omtrent 18 millioner.

LÆS OGSÅ: Nintendo vil lave spil til mobiltelefoner

19 kommentarer
Vis kommentarer