Milliarder på spil: GTA V sender mange små beløb i kæmpe kasse

Hvis man har kunder nok, kan selv små beløb betyde kæmpe indtægter i spilverdenen

Der er milliarder af kroner at tjene på spil som Grand Theft Auto. Også selv om spillerne bruger ganske små beløb ad gangen. (PR-foto)
Der er milliarder af kroner at tjene på spil som Grand Theft Auto. Også selv om spillerne bruger ganske små beløb ad gangen. (PR-foto)

Det er ikke nogen hemmelighed, at Grand Theft Auto V er lidt af en succes.

Faktisk har spillet solgt 60 millioner kopier, og er derfor det femte bedst sælgende spil nogensinde, skriver Gamereactor.dk.

Takket være den igangværende retsag mellem Leslie Benzies, tidligere præsident for udvikleren Rockstar North, og hans tidligere arbejdsgivere, ved vi dog lidt mere om en anden indtjeningskilde fra spillet, nemlig mikrotransaktioner.

Der er milliarder på spil i kampen om succeser som Grand Theft Auto. (PR-foto) Spilnyheder Krig i spilbranchen: GTA-skaber sagsøger Rockstar for millioner  

Tjener kassen på små beløb
Mikrotransaktioner er små ekstra køb, hvor spilleren kan købe ekstra valuta til spillet. Og i Grand Theft Auto V's tilfælde hedder de 'Shark Cash Bundles'.

Disse pakker koster imellem 30 og hele 579 kroner og tilføjer samlet en masse digitale dollars til din GTA-konto.

LÆS OGSÅ: Tjener 280.000 om ugen i mikrotransaktioner

I forbindelse med retssagen imellem Benzies og Rockstar har flere detaljer omkring Rockstar's salgstal set dagens lys.

Blandt andet at mikrotransaktionerne har tjent cirka 500 millioner dollars indtil videre, altså næsten 3,3 milliarder danske kroner.

Sådan ser den nye tv-boks fra YouSee ud. (Foto: Heine Jørgensen) Teknologi YouSee: Du skal se fjernsyn på en ny måde  

Det meste er profit
Profitten på disse mikrotransaktioner er næsten 100 procent, hvilket betyder, at Rockstar ikke bruger mange ressourcer på at sælge dem.

Dog kunne Rockstar snart gå hen og tabe en del af den profit, da Leslie Benzies kræver 150 millioner dollars i erstatning af sin nu tidligere arbejdsgiver.

LÆS OGSÅ: Marvel's Doctor Strange får første trailer

2 kommentarer
Vis kommentarer