Millioner i vildrede: Pokemon Go-server nede

Åååh nej: Pokemon Go er nede lørdag eftermiddag - Nintendo arbejder på at finde en løsning

Se her, hvordan Rasmus og Jacob fra København spiller Pokémon Go - og har gået talrige kilometer for at finde de bedste virtuelle 'fangster'. Videoreportage: Heine Jørgensen

Millionvis af Pokemon-gale mennesker går lige nu glip af en Charizard eller en Pikachu - de mange pokemons strejker.

I sidste uge blev det nye Pokemon Go-spil lanceret, og millionvis er hoppet med på bølgen. Men nu er den allerede gal. Serveren er nede.

Det bekræfter Nintendo-Niantic.

- Vores servere er overvældet af jeres utrolige interesse. Vi arbejder på at løse problemet. Prøv igen senere, skriver Nintendo.

LÆS OGSÅ: Gratis offline navigation til bilferien

Ifølge Independent begyndte problemer omkring klokken 14 i USA, og det har senere spredt sig til Europa. Samtidig skriver avisen, at en hackergruppe har angrebet serverne med et såkaldt DDoS-angreb.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Nintendo
Foto: Nintendo

Desperation
Nyheden om nedbruddet har også ramt de sociale medier, hvor desperate Pokemon-trænere ytrer deres frustration.

Danskere kan spille
Nedbruddet sker samme dag, som spillet officielt blev tilgængelig for danskerne.

Tidligere blev det meldt ud, at sommerens mest populære mobilspil, Pokémon Go, nu kunne hentes på iPhone og Android.

LÆS OGSÅ: Sådan overlever smartphonen sommervarmen

Det betyder, at alle danskere med en smartphone i lommen kan deltage i jagten på de populære japanske figurer, skriver MereMobil.dk.

Lanceringen kommer mere end en uge efter, at spillet først blev lanceret i USA, Australien og New Zealand.

Nintendo - eller snarere deres samarbejdspartner, spilfirmaet Niantic - gik dog hurtigt i gang med, at rulle spillet ud i yderligere 200 lande.

Så kort efter de tre første lande kom Belgien, Italien, Portugal, Spanien, Tyskland og Storbritannien med. Og nu altså også Danmark.


Se her, hvordan Rasmus og Jacob fra København spiller Pokémon Go - og har gået talrige kilometer for at finde de bedste virtuelle 'fangster'. Videoreportage: Heine Jørgensen

Efter lanceringen i de første lande strøg Pokémon Go til tops i app-stores, og fik lynhurtigt investorerne til at flokkes omkring Nintendo, der lige nu er blevet det hotteste navn i mobilspil-branchen.

I Danmark kunne mange dog ikke vente, da spillet blev lanceret i midten af sidste uge. De hentede det uofficielt via den amerikanske iTunes-butik eller via et 'lovligt hack' til Android.


Sådan bliver spillet officielt lanceret. Video: YouTube/Niantic