Ringenes Herre-skaberen: Denne teknologi vil slå Virtual Reality

Filmmanden Peter Jackson skaber tvivl om Virtual Reality som fremtidens primære visuelle teknologi

Her er Microsofts bud på augmented reality, der giver en meget virkelig og dramatisk spiloplevelse. (Video: Microsoft)

At Ringenes Herre/Hobitten-faderen Peter Jackson elsker ny teknologi, kan vist ikke komme synderligt bag på nogen.

Det, der derimod er overraskende, er, at Jackson faktisk foretrækker AR (altså Augmented Reality, red.) fremfor VR (Virtual Reality, red.), skriver Gamereactor.dk.

Under et længere interview med teknikmagasinet Wired fortæller han, hvorfor han tror på, at AR-teknikken, som blandt andet Microsoft har i støbeskeen, kommer til at have en meget større betydning.

Teknologi Helt uvirkeligt spil sender monstre ind i din stue

AR kan blive mere populært end mobiltelefoner er det i dag, forudser filmgeniet Peter Jackson. (Foto: Mark J. Terrill/AP)
AR kan blive mere populært end mobiltelefoner er det i dag, forudser filmgeniet Peter Jackson. (Foto: Mark J. Terrill/AP)
 

Mere populært end mobiltelefoner
Jackson går endda så langt som at forudsige, at AR-briller vil være mere populære end mobiltelefoner om ti år:

'Jeg finder den blandede virkelighed meget mere spændende end VR. Den blandede virkelighed tager dig ikke ud af virkeligheden, den tilføjer elementer til vores verden. Den har større fleksibilitet.'

LÆS OGSÅ: Forbrugere tror, at 'beta' betyder 'demo'

'Du kan tilføje så lidt som du vil, som en lille bitte figur på spisebordet der taler til os, eller du kan erstatte samtlige vægge i rummet med en skyskraber, og se skyerne svæve forbi,' siger han i interviewet.


Hvem har lyst til at møde sådan en fætter hjemme i stuen? (Video: Microsoft)

AR bliver dyrt
Lige nu er der rift om Virtual Reality-markedet, hvor Oculus Rift og HTC Vive kæmper om PC-ejernes gunst, hvorimod Sony's PlayStation VR-headset først kommer til oktober, men koster en del mindre.

LÆS OGSÅ: Microsoft stopper produktionen af Xbox 360

Microsoft har derimod, som tidligere nævnt, gang i et AR-headset kaldet HoloLens, der kan tilføje digitale elementer til den rigtige verden.

Dog er der ingen tidshorisont på udgivelsen af HoloLens, og headsettet koster software-udviklere hele 3.000 dollars - mere end 15.000 kroner - at købe.

Teknologi Strejker dit internet: Sådan får du fart på det igen

19 kommentarer
Vis kommentarer