Storbarmet vand-spil for kontroversielt til Europa

Spiludvikler har allerede på forhånd opgivet at lancere nyt 'Dead or Alive'-spil i Vesten

Få en smagsprøve på spillet her. (Video: Koei Tecmo)

Mændene vil formentlig synes om idéen; Playstation og letpåklædte kvinder i én samlet løsning.

At damerne og deres attributter så er animerede og kun findes i et virtuelt univers, gør umiddelbart det hele en smule mere uskyldigt - bare ikke, hvis man spørger spiludvikleren Koei Tecmo.

TV: Kan et spil blive for frækt?

Denne har nemlig vejet og fundet seneste skud på stammen i den i forvejen særdeles mandligt appellerende spilserie 'Dead or Alive Extreme' for kvindeudstillende til det europæiske marked.

Det skriver blandt andre norske Dagbladet.

Faktisk har man nu helt bevidst valgt markederne uden for Asien fra.

Det alene på grund af den 'ligestillingsnonsens', der med en af de største asiatiske netforhandleres ord hersker i Europa og USA:

En Dead or Alive-repræsentant skriver således i et svar til en bruger på Facebook:

'Er du klar over de mange sager i spilbranchen som handler om, hvordan kvinder behandles? Vi ønsker ikke at diskutere sådanne ting. Men vi har vendt spørgsmålet over de seneste et til to år, før vi kom frem til vores beslunning'.

Vi vil have større bryster
Det nye spil er seneste udgave af en serie, der udspringer af det originale Dead or Alive-univers, hvor det handler om at slås, som spilnørder også kender det fra eksempelvis 'Tekken'.

Spillene opstod som et resultat af den store interesse for særligt de kvindelige figurer, hvis kropsdele animatorerne ikke just har været blege for at fremhæve.

- Vi fik faktisk en del tilbagemeldinger, som sagde, at 'vi vil have større bryster'.

Sådan sagde spilchef Yohei Shimbori i et interview med Gamasutra tilbage i 2012 i kølvandet på lanceringen af den femte udgave af det originale kampspil.

Og det fik de så, kan vi konkludere ud fra den snas fra det nye spil, som kan ses i videoen øverst. Vi i Vesten må altså bare leve uden.