VR-fremtid er sat på pause: Oculus Rift-kunder må vente til august

Virtual Reality-revolutionen er lige om hjørnet, men nu er den altså forsinket... igen

Der ventes at blive solgt udstyr til Virtual Reality for milliarder af kroner de kommende år. Særligt udstyr til spil kan være med til at gøre teknologien mere udbredt og folkelig. (PR-foto
Der ventes at blive solgt udstyr til Virtual Reality for milliarder af kroner de kommende år. Særligt udstyr til spil kan være med til at gøre teknologien mere udbredt og folkelig. (PR-foto

Oculus Rift, det nye Virtual Reality-headset til PC, udkom i første omgang d. 28 marts, men det har siden udgivelsen været svært for producenten at holde trit med efterspørgslen, skriver Gamereactor.dk.

Faktisk har de haft svært ved, i første omgang, at udsende VR-headsets til alle de kunder, der forudbestilte før udgivelsen.

Teknologi Har du opdaget det: Netflix hæver prisen i næste måned

Problemer i produktionen
Nu er ventetiden så blevet en smule længere, for Oculus har nemlig afsløret, at grundet produktionsvanskeligheder med nogle af komponenterne i headsettet, så må en del af de forudbestillende kunder vente helt til august.

Disse kunder slipper dog for at betale forsendelsesgebyret på hele 42 euro (313 kroner, red.).

LÆS OGSÅ: Her er den første trailer for Titanfall 2

Dog koster Oculus Rift alligevel 699 euro, der svarer til omkring 5.200 danske kroner, og det er ikke medregnet den kraftige computer, der skal til at køre den.

Facebook er med
Firmaet Oculus blev i sin tid opkøbt af Facebook for to milliarder dollars, så derfor vil VR-headsettet ikke bare kunne spille spil, men også bruges i en række andre sammenhænge, muligvis som forlængelse af Facebook, Skype og Google StreetView.

LÆS OGSÅ: Nyt Ghostbusters-brætspil på vej

Denne nye Virtual Reality-bølge begyndte i øvrigt ved afsløringen af Oculus Rift-headsettet tilbage i 2012, hvor firmaet søgte penge via finansieringsplatformen Kickstarter.

Her fik projektet stor succes og har været undervejs lige siden.

Teknologi Mini tv-dokumentar: Det laver piloterne mens du drikker kaffe

3 kommentarer
Vis kommentarer