Skyrim er en forførende tidsrøver

’Skyrim’ er en våd drøm for rollespilsentusiaster og definitionen på Dungeons and Dragons

The Elder Scrolls V: Skyrim Platform: Xbox 360, PS3, pc Spillere: 1 Alder: 18+

I disse dage bliver gamere overstrøet med fantastiske titler. Men næsten ingen har været mere ventet end opfølgeren til mesterværket ’Oblivion’ – og med god grund.

For hvis man har haft fornøjelsen af forgængeren, så ved man også, at der venter et eventyr af episke proportioner.

LÆS OGSÅ: Homo-ægteskaber indtager konsollen

Og første gang, man ser de sneklædte bjergrygge i horisonten, er det svært ikke at føle sig en smule forelsket – ’Take my breath away’ burde være soundtrack i dette øjeblik. For ’Skyrims’ kongerige, Tamriel, virker på en og samme gang overvældende og imødekommende.

Her er en verden, du kan fortabe dig i, mens du bare udforsker dette fantastiske rollespil.

’Dragelig’ start
Nu lyder det hele måske en smule rosenrødt, men det er bestemt ikke den virkelighed, du møder, når du starter spillet op.

For det er så sandelig en ’dragelig’ start, hvor der ikke spares på ilden – og så har jeg ikke afsløret for meget. Men effekten er, at du suges ind i eventyret, adrenalinen pumper, og du kan næsten ikke vente på at fordybe dig i den som altid – når vi taler ’The Elder Scrolls’ – gribende og gennemførte historie. Sådan skal den ged flamberes!

LÆS OGSÅ: Uncharted 3: Eventyr på første klasse

Herfra er det bare om at gå på opdagelse i en verden, der er blevet inficeret af drager. Og her taler vi ikke hyggelige væsner som Puff den magiske drage. Du er dog heldigvis den udvalgte, der har ’Stemmen’, som skal bruges til at bekæmpe disse majestætiske kreaturer med.

Total frihed
Desuden vrimler det med knap så venligsindede fjender, så der går ikke mange minutter, før du kløver hoveder med dit sværd eller sætter ild til kroppe med din magi.

’Skyrim’ er som sagt et rollespil, som kan spilles i første person eller tredje persons perspektiv. Du vælger selv, hvilken race du vil være – bl.a. elver, troldmand eller kriger – og som spillet skrider frem, optjener du point, så du kan udvikle din figur.

LÆS OGSÅ: GTA V bliver det største nogensinde

Kombiner dette med en spilverden, hvor der er total frihed, masser af sidemissioner og utallige uudforskede grotter, og så er resultatet en oplevelse, der på mange måder vil være unik fra spiller til spiller.

Træthedstegn
Men desværre er alt ikke perfekt.

Grafikken har mistet lidt af sin charme siden ’Oblivion’. Det ser skam pænt ud, men under overfladen er det hele ret fladt.

Rollespils-elementet virker også en smule nedtonet, hvilket sikkert vil irritere de inkarnerede fans. Samtidig fungerer menu-systemet kluntet og er på ingen måde intuitivt – sløset og grunden til, at jeg ikke giver seks stjerner.

På bundlinjen er ’Skyrim’ dog et af årets oplevelser. Ja, spillet viser på nogle enkelte punkter en smule træthedstegn, men hvad gør det, når du sidder med et på mange måder mesterværk, der skamløst forførende suger 50 timer ud af dit liv?


Følg os på Facebook

1 af 2 
2 af 2