Uncharted 3: Eventyr på første klasse

Uncharted-serien fortsætter i samme forrygende spor, men du har oplevet det meste før

'Drake's Deception' byder på et hæsblæsende ræs til vands og i luften mod onde skurke i bl.a. Colombia, Frankrig og Syrien. (PR foto)
'Drake's Deception' byder på et hæsblæsende ræs til vands og i luften mod onde skurke i bl.a. Colombia, Frankrig og Syrien. (PR foto)

Uncharted 3: Drake's Deception Platform: PS3 Spillere: 1 Alder: 16+

Klask! Pow! Bam! Og du er blevet introduceret til den vel nok største fornyelse i seneste kapitel i 'Uncharted'-serien.

Eventyreren Nathan Drake er tilbage, og han kan nu bekæmpe flere fjender med hænderne på én gang, hvilket bliver præsenteret fremragende fra første fløjt for spillerne i en ordentlig nævekamp på en snusket pub i London. Ingen kan sparke et spil i gang som udvikleren af 'Uncharted'-serien Naughty Dog.

SE GALLERIET: Kom helt tæt på det fantastisk flotte 'Uncharted 3'

Og samtidig med at Drake mere og mere får Indiana Jones til at ligne en lille forkælet dreng, drager han ud på et hårdtslående eventyr i fodsporene på Lawrence of Arabia og hans søgen efter en forsvundet perle i den arabiske ørken, Atlantis of the Sands.

Hæsblæsende eventyr
Det bliver til et hæsblæsende ræs til vands og i luften mod onde skurke i bl.a. Colombia, Frankrig og Syrien.

LÆS OGSÅ: Spilglæde så det batter, mand!

Det ene sted er visuelt mere betagende end det andet, og du kan godt forberede dig på at blive flået igennem et sprængfarligt, ekstremt velfortalt og storslået eventyr, hvor hurtighed, træfsikkerhed og lidt hjernegymnastik skal føre dig sikkert igennem.

Klatretrolden
Klatring er stadig Drakes helt store force, hvilket du også bruger omkring 15 procent af tiden på i spillet.

Men det er desværre stadig ikke særlig udfordrende, og de betagende omgivelser ender hurtigt med at trække mere i dig end næste afsats. Problemet er, at disse omgivelser ender som et fatamorgana, fordi du ikke kan fjerne dig fra den lineære historie. Her er ikke mulighed for svinkeærinder.

LÆS OGSÅ: Tintin med tømmermænd

Samtidig er der desværre skruet ned for puzzle-opgaverne, som ellers passer perfekt ind i genren, og alt for meget løses med et enkelt tryk på en knap.

Et andet kritikpunkt er sigtekornet på dine våben, som kan være enddog ganske svære at få til at ramme dine fjender, fordi controlleren mangler præcision og i stedet rykker det for langt.

'Uncharted 3'-trailer:

Fantastiske gentagelser
Men jo, det er 'et gribende drama af blockbusterlignende dimensioner', som der loves bag på kassetten. Men det var 'Uncharted 2' også, og 'Drake's Deception' er i bund og grund en gentagelse med få nyheder under den bagende ørkensol.

SE OGSÅ: AFSTEMNING: Best of Beep: Årets spil

Men er du ny til 'Uncharted'-serien kan du roligt lægge en ekstra stjerne til de fire – eller kaste dig over 2'eren til billigere penge. For serien SKAL prøves.


Følg os på Facebook

1 af 2 
2 af 2 'Drake's Deception' byder på et hæsblæsende ræs til vands og i luften mod onde skurke i bl.a. Colombia, Frankrig og Syrien. (PR foto)