Syv stærke danske iPhone-apps

Syv apps fra det hjemlige udviklerlandskab, der vil klæde din smartphone

Har du brug for at slette apps for at få plads til de nye spændende, kan du her se et trick til app-sletning på din iPhone
Følg Teknologi

Udviklere har medvirket til at sætte Danmark på det globale app-kort, blandt andet med forretningsideer i grænselandet mellem deleøkonomi og underholdning. Det sker på så forskellige områder som i kampen mod madspild, skanning af vin, spil og træning.

Det skal du vide om din iPhone-oplader

Der er over 74.000 registrerede iOS-udviklere i Danmark. De er ikke alle sammen lige succesrige, men udviklingen tyder på, at fremtiden ser lys ud for danske app-udviklere.

Her er syv af de mest interessante aktuelle stjerner på den danske app-himmel:

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Screenshot)

Autouncle
Alternativet til den kloge onkel, når du skal købe brugt bil. Danskudviklet søgemaskine, der samler annoncerne fra de største brugtbilsider i Danmark og gør det nemt og hurtigt at finde de bedste køb via en pris-rating på hver bil.

Priserne vurderes ved hjælp af algoritmen AutoScore, der automatisk scanner hver bilannonce for op til 100 forskellige faktuelle oplysninger, som kan have betydning for prisen. Klikker man på en bil i søgeresultaterne i Autouncle, ryger man videre til forhandlerens annonce for bilen.

Vandt i 2013 e-handelsprisen, der uddeles af brancheforeningen FDIH.

Direkte link (til App Store): Autouncle

SHFT
Vil være fremtidens løbetræner og er med 30 ansatte en efter danske forhold stor satsning på idrætsområdet.

– Vi er de første, der måler watt på løb. Det er der en årsag til, for det er ikke nemt, og det har været hårdt arbejde. Flere skoproducenter har måtte give op på det. Så vi er først kommet ud af vores hule nu og har aktiviteter i hele verden og en stærk organisation, har stifter og CEO, Tony Motzfeldt, forklaret til Idrættens Analyseinstitut.

Produktet består af to små såkaldte pods: en, der monteres på skoen, og en, der monteres på brystet. Derefter åbnes den medfølgende app, og podsene parres til mobiltelefonen. Derpå er det bare at løbe, mens SHFT registrerer data og giver stemmefeedback i realtid.

Gør sig særligt bemærket ved ikke bare at give et objektivt tal på, fx hvor mange millisekunder foden er i jorden ved hvert skridt, men giver også en skræddersyet vurdering af løbestil (kaldet SHFT-score).

Direkte link (til App Store): SHFT

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Pressefoto)

Vivino
Stiftet i 2010, for længst udråbt som hit i vin-verdenen og har mere end 15 mio. brugere. Vivinos stifter, færingen Heini Zachariassen, har tilmed slået sig ned i San Francisco for at være tæt på sine samarbejdspartnere.

Peg telefonen på en flaske i supermarkedet, og tag et billede af dens etiket. App’en tænker i få sekunder, hvorpå den genkender vinen og spytter oplysninger tilbage til dig. Druesort, områdets karakter, hvor god vinen er inden for sin region, om den passer til kylling, fisk eller tungt oksekød.

Ikke mindst viser Vivino et tal mellem et og fem. Nemlig hvor god vinen er ifølge andre brugere.

Findes også til Android og smartphones med Windows Mobile.

Direkte link (til App Store): Vivino

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Sybo Games/PR)

Subway Surfers
Spring, duk, rul dig i rollen som Jake – i håb om at undvige toge, skilte og ikke mindst sikkerhedsvagten, der stormer lige i hælene på Jake, og bestemt ikke bryder sig om grafittimalende knægte.

Subway Surfers er det mest benyttede spil nogen sinde lavet i Danmark og har for længst opnået klassikerstatus i en genre, hvor konkurrencen er benhård.

Allerede en uge efter udgivelsen havde gratisspillet til iOS tre mio. downloads og var det mest hentede spil fra App Store i 20 lande. En måned senere ramte Subway Surfers 9,2 millioner downloads. Fire måneder senere udkom spillet også til Android-platformen. Otte måneder efter udgivelsen ramte Subway Surfers 100 millioner downloads.

Findes også til Windows.

Direkte link (til App Store): Subway Surfers

Too good to go
Vil mindske madspild fra restauranter. Ifølge stifterne bliver der smidt for meget mad ud herhjemme.

Tal fra Miljøministeriet viser, at der bliver smidt 700.000 ton mad ud hvert år, som kunne være spist. De 29.000 ton kommer fra hoteller og restauranter.

Restauranter kan tilmelde sig Too Good To Go, og skrive når de har mad tilovers. Derefter kan man købe en boks, man kan fylde op på restauranten og tage med hjem.

Konceptet er udviklet af Stian Haanes og tre venner. Holdet tjener typisk et par kroner per boks, men indtil videre er der ifølge folkene bag ikke penge i det.

– Vi kommer ikke til at tjene penge det første lange stykke tid, men vi håber i fremtiden, at det kommer til at give noget, har Stian Haanes tidligere forklaret til DR.

Direkte link (til App Store): Too Good to Go

Yourlocal
Startede som en sms-kæde, men er vokset, så både forbrugere og forretninger får noget ud af appen.Vil ligesom Too good to go mindske varespild. Forretninger i lokalområdet har ofte varer, som går til spilde, hvis ikke de bliver solgt her og nu.

YourLocal vil med sin app give mulighed for, at forbrugerne at købe dem til nedsat pris, hvis man kan slå til med kort varsel. I appen får man en notifikation, når ens yndlingsforretning har et nyt tilbud. Men hvis caféen nede på hjørnet har lavet for meget suppe, og pludselig sælger til halv pris, så kommer det op i en feed over lokale tilbud. Nøgleordet her er fleksibilitet.

– Det kræver også et spontant mindset fra brugerne, har Kasper Kastoft Nielsen, der sammen med Sebastian Dueholm står bag YourLocal initativet, forklaret Århus Stiftstidende.

YourLocal er gratis at bruge for både forretninger og brugere.

Direkte link (til App Store): Yourlocal

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Screenshot)

Reshopper
Kåret til Danmarks bedste børneapp 2015 af Børn i Byen.

Kom til live i oktober 2012 og udspringer af en flok familiefædres ønske om at ændre måden, man handler med brugte ting til børn og vil gøre det nemmere og tidsbesparende at sælge og købe børneting lokalt.

– Vi (har, red.) gjort det så nemt, at man faktisk med en lille baby på armen kan gå rundt i huset og sætte ubrugte børneting og -tøj til salg. Jeg har selv testet det, sagde Nicolai Danmark Johannesen, der er co-founder i Singleplus.dk og Reshopper ved lanceringen til Trends Online.

Netop det lokale er bærende i Reshopper. Man kan nemt og hurtigt se, hvad der er til salg i nærheden, både i forhold til ens hjemmeadresse og i forhold til det sted, hvor man befinder sig, når man bevæger sig rundt i byen.

App’en er allerede blevet downloadet mere end 150.000 gange, og der er oprettet over 3,4 mio. varer i genbrugsapp’en, der også findes til smartphones med Android.

Direkte link (til App Store): Reshopper

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller