Tabt telefonen i toilettet? Sådan redder du den

Bare rolig, din smartphone kan godt genoplives, selv om du taber den i toilettet eller glemmer den i lommen, når du springer i bølgerne – læs her hvordan

Der er håb forude, hvis du er så uheldig at tabe telefonen i kummen. (Foto: Steve Jurvetson/Flickr)
Der er håb forude, hvis du er så uheldig at tabe telefonen i kummen. (Foto: Steve Jurvetson/Flickr)

Ingen sommer er komplet, uden mindst en af dine bekendte må se forfærdede til, mens deres smartphone synker til bunds i kummen eller havet.

Heldigvis betyder det nødvendigvis ikke enden på den elskede elektronik, hvis altså du vel at mærke reagerer hurtigt.

En østrigsk dreng brugte sin PlayStation 4 til at søge efter materiale om, hvordan man fremstiller en bombe – nu er han anholdt. (Foto: Sony PlayStation) Elektronik Teenager anholdt: Brugte PS4 til at lære om bomber

Otte trin skal du følge, hvis du vil yde førstehjælp til din druknende ven, skriver Yahoo Tech.

Sådan gør du
1. Fisk den op
Jo længere tid telefonen er under vand, jo større er risikoen for, at den dør. Få den derfor op hurtigst muligt.

2. Sluk den
Hvis telefonen stadig er tændt, når du får hevet den i land igen, så skal du slukke den med det samme, da den ellers kortslutter.

Nu kan du game og samtidig støtte dansk firma (Flickr/Radly J Phoenix) Elektronik Nu kan du 'game' på dansk

3. Tør den
Skil telefonen så meget ad som muligt. Hvis du kan tage batteriet eller andre dele ud, bør du gøre det. På den måde har komponenterne i telefonens indre lettere ved at tørre.

4. La' vær' med at føntørre den
Det kan lyde som en god idé at blæse telefonen med en føntørrer, men varmen fra sådan én kan skade indmaden i telefonen.

5. Læg den i en skål med ris
Ris kan suge den sidste fugt ud af telefonen – også det du ikke kan mærke og se. Dæk telefonen med ris og lad den ligge i tre dage, så du er sikker på, at den er blevet helt tør.

6. Tænd den
Efter tre tålmodige dage kan du tjekke om den virker. Hvis ikke, er der en sidste mulighed.

Mens vi stadig venter på, at Apple Watch bliver tilgængeligt i Danmark, har en kinesisk arving købt hele to Apple Watch Edition til sin hund. (Foto: Shinya Suzuki) Elektronik Stenrig arving købte to Apple Watches til kæledyr

7. Advarsel: Sidste udvej – rens med sprit
Før du bevæger dig ud i at rense telefonen med sprit, bør du vide, at det først er noget, du skal forsøge dig med, hvis ingen af de andre trin har vist sig at virke.

Skil først telefonen så meget ad, som du kan, og find en tandbørste og noget sprit. Idéen er, at du forsigtigt skal rense eventuelt snavs væk.

Vær opmærksom på, at spritten kan opløse limen, som holder sammen på telefonen, og dermed ødelægge den.

8. Få en forsikring
Hvis du ejer en iPhone 6 eller en anden telefon i lignende prisklasse, kan det være værd at overveje en forsikring, som dækker vandskader og andre uheld.

39 kommentarer
Vis kommentarer