100.000 beskytter sig ikke digitalt: Er du en af dem?

Trådløse netværk står fortsat pivåbne i 1000-vis af danske hjem - det er dumt og kan koste dig dyrt

Et åbent netværk kan også give hackere adgang til at se billeder fra babykameraer og andre beskyttede enheder. (Foto: D-Link)
Et åbent netværk kan også give hackere adgang til at se billeder fra babykameraer og andre beskyttede enheder. (Foto: D-Link)

Lad os begynde denne artikel med en positiv konstatering: de fleste danskere har lært det og beskytter deres trådløse WiFi-netværk med en kode.

Men ifølge en repræsentativ undersøgelse, som Ingeniørforeningen har lavet, er der fortsat flere end 100.000 hjem, hvor netværket står åbent.

STOR TEST: Er din IT-sikkerhed i orden?

Det giver fri adgang til at stjæle internet fra dig.

Men endnu værre: dit trådløse net kan bruges til ulovligheder, som du senere skal stå til regnskab for over for politiet og andre myndighederne.

Lyder det for gratis til at være sandt? Så er det nok også sådan - i hvert fald hvis du støder på gratis WiFi. Tænk dig om inden du logger på. (Foto: Lars Halbauer/AP) Teknologi Gratis men farlige: Falske WiFi-netværk lokker os i fælden

Sådan svarede borgerne i de forskellige landsdele, da de blev spurgt som sikkerheden i deres private WiFi-netværker. (Grafik og kilde: Ingeniørforeningen)

Hackere elsker åbne netværk
Et åbent trådløst netværk er også en lækkerbisken for hackere, der nu kan overvåge al din datatrafik og med bedre held høste private billeder, passwords og andet værdifuldt af dine computere.

Løsningen er naturligvis enkel: få nu sat det kodeord på din trådløse router. Og vælg et kodeord, der er sværere end '123456' eller 'jegelskermor'.

Skal du flygte fra hjemmet for at få god WiFi-adgang? Mange oplever i hvert fald, at de slet ikke får den hastighed og driftssikkerhed, som deres internetabonnement lover dem. (Foto: Lars Krabbe/Polfoto) Teknologi Svigter dit WiFi også: Her er 5 mulige løsninger


Sidste år satte Ekstra Bladet fokus på onlinesikkerhed - og mangel på samme - under overskriften 'FriAdgang'. Hør mere her, om hvordan du kan sikre dig

25 kommentarer
Vis kommentarer