33.654 webshops er blevet lukket

Et internationalt politisamarbejde har beslaglagt over 30.000 webshops og domæner i forsøget på at komme det stigende salg af falske varer til livs

Det gælder om at se sig for, når man handler på internettet. Det kan være svært at gennemskue, om man køber en ægte vare, eller om det er en billig kopivare, man får hjem med pakkeposten.

Nu har Europol gjort det lidt nemmere at navigere rundt i de mange webshops. De har nemlig beslaglagt 33.654 webshops og domæner i en stor international aktion, der har fundet sted i 26 lande.

Det skriver Europol i en pressemeddelelse.

I forbindelse med den store netaktion, hvor man har beslaglagt 33.654 domæner og webshops, har man også anholdt 12 personer. Europol har også blokeret for servere.

Ydermere er der blevet frosset konti og beslaglagt et samlet beløb på en million euro. Forskellige digitale betalingsplatforme og et enkelt kryptovaluta-site, hvor der blev høstet digitale penge, er også blevet beslaglagt.

Det er hovedsagligt webshops som har solgt kopimedicin, piratkopier af film og tv-serier, falsk software til computere, kopier af elektronik og andre falske produkter, der har fået beslaglagt deres domæne og webshops.

Hele den store beslaglæggelse af hjemmesiderne er en del af det internationale samarbejde IOS, der står for In Our Sites. Formålet med IOS er, at det skal være mere sikkert at handle på internettet.

Det er ikke kun europæiske lande, som har været med til den store online politiaktion - også amerikansk politi har deltaget. Alle de deltagene lande opfordrer folk til at anmelde det, hvis de støder på domæner og webshops, som sælger falske varer.

Sidst Europol var med til at beslaglægge domæner og webshops i forbindelse med IOS, fik man nedlagt 20.520 hjemmesider.

Hatla blev afpresset af hackere: Vi har set dig lave 'dirty things'