Her er Android-telefonen alle burde vælge – Ekstra Bladet

Her er Android-telefonen alle burde vælge

ANMELDELSE: Endelig en speciel telefon der ikke koster en formue

 

OnePlus vender sin egen lille verden 'på hovedet' med efterårets udgivelse. I foråret var den nye og dyre OnePlus 7 Pro-model nemlig den stjerne, der fik alle de nye funktioner, mens OnePlus 7 var en beskeden opgradering sammenlignet med 6T fra efteråret før.

Dette efterår er det 7T, der virkelig er blevet fornyet, mens 7T Pro strengt taget kun er en genopfriskning af dette forårs fremragende 7 Pro.

Men det gør ikke noget. Tidligere i år er Pro-modellen udråbt af mange ril at være den bedste Android-telefon, du kan købe - punktum. For os og sandsynligvis de fleste er OnePlus 7 Pro hyldet som en telefon med en fantastisk skærm og design, der ikke er så skandaløst dyr som de bedste fra Samsung, Apple og til dels Huawei.

Topkarakter til Apples nye 'billige' iPhone  

 

Mest søgte udgave lige nu:


Læs mere om dette prislink i bunden af artiklen

Hvad er nyt i OnePlus 7T Pro, så? Designet er i hvert fald ikke nyt.

Det opdaterede farvealternativ er den eneste forskel, du kan se mellem de to telefoner. Den lidt mørke, frostede blå farve fra forårets 7 Pro er en smule lysere blå her i efteråret.

OnePlus har samarbejdet med sportsvognsproducent McLaren i en årrække, og denne gang resulterer det i en 7T Pro McLaren-udgave.

Den forrige generation var den mest overkommelige variant, der var 'sporty'. I modsætning til lignende samarbejder taler vi ikke om drastiske ændringer. Her er er det den nye farvepalet og mere RAM, der er forskellen fra den almindelige Pro-model.

Denne anmeldelse er lavet i samarbejde med Tek.no

Selfiekameraet 'popper' fortsat op, når der er brug for det. For eksempel når dit ansigt skal genkendes. Fordelen er, at hele skærmen kan udnyttes til at vise indhold på. Foto: Tek.no
Selfiekameraet 'popper' fortsat op, når der er brug for det. For eksempel når dit ansigt skal genkendes. Fordelen er, at hele skærmen kan udnyttes til at vise indhold på. Foto: Tek.no
 

 

Bagsiden af ​​McLaren-versionen af ​​telefonen er i det primært sort med nogle næsten Rorschach-lignende mønstre i skinnende koksgrå og sølv omkring kameraet. Kanterne på den nedre halvdel af telefonerne har McLaren's signaturfarve, en metallisk brun-orange farve, der også går igen i en linje omkring kameraskærmen og forstyr-ikke-knappen, som er en separat skydeknap øverst til højre på telefonen.

Designet er et af de mest lækre, jeg har set på en almindelig telefon i de senere år, men der er måske også grund til at formode, at der er flere mænd end kvinder, som tiltales af denne fyr.

iNPUT om telefon: En fremragende smartphone

Uanset om du er ham eller hende, er det godt, at McLaren-versionen kun koster 800 kroner mere end den almindelige 7T Pro. For det får du 4 gigabyte ekstra RAM, hvilket gør telefonen et hak mere fremtidssikret, og dets specielle design.

Du får også et lækrere cover med i pakken og den samme orange farvepalet på opladeren og opladningskablet.

Billig mobil har den bedste skærm  

Læseren til fingeraftryk er hurtig og god. Foto: Tek.no
Læseren til fingeraftryk er hurtig og god. Foto: Tek.no
 

 

Som med designet på ydersiden af ​​telefonen er der heller ikke så meget, som er sket inde i 7T Pro.

Batteriet er lidt større med 4085 mAh kapacitet sammenlignet med 4000 i den forrige.

Processoren er skiftet fra en Snapdragon 855 til en Snapdragon 855 Plus, som er en smule hurtigere, men ligner dens navnebror meget. Android 10 er forudinstalleret på telefonen, i modsætning til 7 Pro som kom med version 9, men her kan man bare opdatere, når det er muligt.

OnePlus har også droppet den billigste Pro-model, der kun havde 128 gigabyte lagerplads. Du får nu den ønskede størrelse - så længe det er 256 gigabyte.

Mobilsiden.dk om telefonen: Bedste mobilkøb lige nu

Så den rigtige måde at se på OnePlus 7T Pro er som en OnePlus 7 Pro, hvor der er skuet op fra 9 til 9,5. Producenten har sparet på nogle områder, og dens vægt, dimensioner og i vid udstrækning brugeroplevelse er ligesom originalen.

Men originalen var også et meget godt udgangspunkt. Du får lynhurtig menufunktion, ligesom på forgængeren. OnePlus kalder deres menuer Oxygen OS, og i den nyeste version har de bevaret flere af deres smarte løsninger, såsom muligheden for at vise hastigheden for downloads øverst på skærmen eller at slukke og tænde for mobilen på regelmæssige tidspunkter.

Denne billigere model er også et godt køb:


Læs mere om dette prislink i bunden af artiklen

Displayet på 90 Hz har en god lysstyrke og viser gode farver. Og så er den vanvittigt behagelig at bruge sammenlignet med mange andre mobilskærme. Foto: Tek.no
Displayet på 90 Hz har en god lysstyrke og viser gode farver. Og så er den vanvittigt behagelig at bruge sammenlignet med mange andre mobilskærme. Foto: Tek.no
 

 

Ros til ny billig iPad ... men det her er dybt åndssvagt  

Som den eneste Android-producent har OnePlus 'kopieret' Apples fysiske switch-løsning for at tænde og slukke for lyde eller vibrationer i telefonen. Denne løsning er en af ​​de mest praktiske i OnePlus-mobilerne og findes selvfølgelig også her.

Den hurtige skærm er ekstremt behagelig at se på. Dette gælder, især når du læser lange tekster såsom websider eller e-mails og skal scrolle gennem indholdet. AMOLED-teknologien betyder, at du får fantastiske farver og sindssygt god kontrast i denne telefon, som også understøtter visning af HDR-indhold fra Youtube og Netflix for eksempel.

Også kameraet ligner på det meste forårets OnePlus Pro-model. Det eneste, der skiller sig ud, er kvaliteten af ​​softwaren, som er forbedret markant. Vi taler således om en langt bedre telefon at bruge i mørke, end OnePlus 7 var ved lanceringen. Men det er vigtigt at huske, at OnePlus 7 har den samme hardware og fået de samme opdateringer, så den er ikke ringere under dårlige lysforhold nu.

Mobil.nu om telefonen: Visuelt anderledes

Det lidt større batteri er svært at mærke ved dagligt brug. Jeg er også lidt usikker på, hvor reel denne ændring er. Energitætheden for lithiumbatterier kan variere ganske lidt - på trods af det faktum, at vi taler om nøjagtigt den samme type batteri, med samme størrelse og konstruktion.

Hvorvidt 4085 mAh er en reel stigning i gennemsnitskapacitet, eller om det bare er en anden måde give et skøn af gennemsnittet på den maksimal kapacitet, er ikke godt at vide.

Men hvis det er 100 procent reelt, taler vi kun om en stigning på lidt over to procent. Ikke ligefrem noget at falde på halen over, og ikke noget du eller jeg bemærker i hverdagen. Når det er sagt, så er batteriet stort og holder i det mindste hele dagen, selv med ganske omfattende anvendelse.

Det bliver næsten ikke bedre. Foto: Tek.no
Det bliver næsten ikke bedre. Foto: Tek.no
 

 

Mest søgte udgave lige nu:


Læs mere om dette prislink i bunden af artiklen

Her er så de vigtigste spørgsmål og svar om den nye telefon:

Bør jeg købe en OnePlus 7T Pro, hvis jeg har en OnePlus 7 Pro? Absolut ikke. Og hvis du ser nogen gøre det, kan du gøre nar af dem og deres spildte penge.

Bør jeg købe en OnePlus 7T eller en OnePlus 7T Pro? Det afhænger primært af, hvad du synes om designet af de to telefoner. Hvis du kan lide buede skærmkanter, vil have kanten øverst væk, og synes prisstigningen er okay? Så kør videre med Pro.

Okay, jeg vil have Pro-modellen. Men hvad med McLaren? Er den pengene værd? Jep, det er den. De penge, du betaler, går til både design og en betydelig RAM-forøgelse, der kan forlænge din telefons levetid. Du ser allerede på den dyreste version af OnePlus, og 800 kroner oveni er langt mindre end prisforskellen på 7T og 7T Pro.

Huaweis nye ur: Slet ikke smart nok  

Jeg kan virkelig godt lide Pro-modellen, men kan jeg ikke bare købe 7 Pro snarere end 7T Pro? Sagtens. Men normalt falder priserne på udgående modeller, når en ny ankommer. Der er grund til at formode, at du kan få et godt tilbud på OnePlus 7 Pro i disse dage, og i dette tilfælde ville jeg gå efter tilbuddet. Men hvis prisforskellen er godt 500 kroner Pro-versioner med den samme mængde lagerplads, ville det sende mig i retning af den seneste model, altså 7T Pro.

Vores dom: OnePlus 7T Pro er en meget forbedret version af forårets udgivelse. Den debuterer med meget bedre software, og en skærm som ingen anden telefon kan matche, udover Asus' specielle spiltelefon, ROG Phone 2. Med andre ord er denne telefon bedre end en iPhone 11 Pro Max. I hvert fald hvis skærmen og fraværet af skærmkanten øverst er vigtig for dig.

Kameraet hænger lidt i det, men så er der også en solid prisforskel mellem de to.

Og det er her forskellen er. Ja, du får lidt bedre telefoner end OnePlus 7T Pro. Men krone for krone får du ikke mere mobiltelefon for pengene dette efterår.

Apples nye ur imponerer: Bedste nogensinde  

 

Denne anmeldelse indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på disse links, modtager vi en mindre betaling. Samarbejdet har ingen betydning for, hvilke tests vi bringes eller bedømmelsen af produktet.

- redaktionen