Advarer hjertepatienter mod ny iPhone

Magneterne i den nye iPhone 12-serie kan forstyrre pacemakere, viser nye forskning - nu advarer Apple selv mod problemet

Der er god grund til at holde iPhone 12 lidt på afstand, hvis man bruger en pacemaker. Foto: Ritzau Scanpix
Der er god grund til at holde iPhone 12 lidt på afstand, hvis man bruger en pacemaker. Foto: Ritzau Scanpix

Hvis du bruger en pacemaker eller andet medicinsk udstyr, der er følsomt over for magneter, skal du holde iPhone 12 og andre modeller i den nye serie fra Apple på god afstand.

For ny medicinsk forskning viser nu, at telefonerne, der har magneter på bagsiden til brug under trådløs opladning, i værste fald kan forstyrre pacemakere på en måde, der kan skade patienternes behandling.

Forskerne advarer særligt dem, der har som vane at lægge deres telefon i en skjortelomme tæt på brystet. Og samme bekymring deler Apple, der selv har lagt en advarsel ud på sin hjemmeside.

Teknologi Apples vilde plan: Bygger iPhone om

Artiklen fortsætter under billedet...

Sådan ser det ud, når man har fået en pacemaker indopereret. Foto: Simon Fals/Ritzau Scanpix
Sådan ser det ud, når man har fået en pacemaker indopereret. Foto: Simon Fals/Ritzau Scanpix
 

Galaxy S21 er basismodellerne i serien og billigst. Pr-foto Teknologi Samsung kopierer OnePlus

Flere magneter end før
Rådet fra Apple er, at man holder telefonen 15 centimeter fra udstyr, der kan blive påvirket. Og sikrer hele 30 centimeters afstand, når telefonen oplades med den trådløse lader, som firmaet har udviklet til at passe sammen med magneterne i iPhone 12-serien.

Et andet råd er, at patienter, der bruger modellen, taler med lægen og får råd, der passer til deres behandling.

Der findes allerede magneter i tidligere modeller end iPhone 12, men den nye serie har flere. Alligevel vurderer Apple ikke, at risikoen er steget, men har altså alligevel lagt advarslen ud.

Det kan i de værste tilfælde 'dræbe' din telefon, hvis den får et kuldechok. Foto: Adrees Latif/Ritzau Scanpix Teknologi Red din mobil fra kulden

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager vi en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen

Sofie Lisby fra thaibiksen Holy Krapow på Vesterbro i København har været nødt til at skifte sin iPhone ud med en ældre model. Ellers kan hun ikke tage imod ordrerne, selvom butikken ligger i hjertet af København. Foto: Emil Agerskov Teknologi Dårlig mobildækning? Sådan løser du det

44 kommentarer
Vis kommentarer