Anmeldelse: Trådløs hovedtelefon fra Jabra stræber efter det perfekte

Jabra Elite 65t er en let in-ear hovedtelefon, der sidder godt og lyder endnu bedre - men modellen fortjener et bedre etui

Jabra Elite 65t er en af de bedste trådløse hovedtelefoner på markedet lige nu med plads til enkelte forbedringer. PR-foto
Jabra Elite 65t er en af de bedste trådløse hovedtelefoner på markedet lige nu med plads til enkelte forbedringer. PR-foto

Jabra Elite 65t: In-ear bluetooth 5.0 hovedtelefon, fem timers batteritid, 10 timer ekstra via etui, mulighed for stemmestyring, elektronisk støjreduktion, vejer 12,3 gram, set til 1299 kroner.

Tredje gang forpligter.

Og det er netop 3. generation af Jabras flagskib af en in-ear hovedtelefon Elite 65t, der forleden blev lanceret under CES-messen i Las Vegas.

Som Ekstra Bladet skrev efter vores første kig på hovedtelefonen i USA, måtte alle løfterne fra det danskejede firma dog gennem en prøve, før vi for alvor kunne vurdere produktet. Det har de været nu.

Teknologi Ny højttaler på vej: Apple opfører sig som en skildpadde

Lydkvalitet på topniveau
De seneste uger har vi gennemtestet modellen, der kommer ind på et ganske overfyldt marked.

Her er Apples AirPods dominerende og blevet en reference for trådløse hovedtelefoner, mange vil købe. Men det er også et ganske gennemsnitligt produkt, hvilket man ikke kan sige om Elite 65t.

Designet er elegant og betydeligt pænere end Apples tandbørste-modeller. Og så sidder Elite 65t rigtigt godt i ørerne.

Vi har tidligere testet topmodellen E8 fra B&O Play, hvor lyden fik ros, men vores ører aldrig blev venner med ørepropperne. Her består Elite 65t derimod, både når det gælder pasform, bygge- og lydkvalitet.

Der følger et læderetui med i købet. Det fungerer også som transportabel oplader. Foto: B&O Play Teknologi Ny hovedtelefon fra B&O Play: Fantastisk lyd i et skævt design

Det er svært at beskrive, hvor god lydkvaliteten faktisk er. Men den er markant bedre end i AirPods og helt på niveau med E8. Vi er med den perfekte pasform og teknologien bag hovedtelefonen tæt på den lydkvalitet, man får ud af kostbare on-ear-modeller.

På Jabra Elite 65t kan du styre volumen, aktivere stemmestyring og kontrollere afspilning af musik og lyd fra små knapper på højre og venstre enhed.

Hovedtelefonerne har også elektronisk støjreduktion, der blandt andet hjælper med at forbedre lydkvaliteten under telefonsamtaler.

Betjeningen af alle funktioner virker logisk og er ikke belastet af touch-betjening, der alt for nemt udfører de forkerte ting.

Teknologi Glem bare mobiltelefonen: Brug din stemme til at gå på nettet

Her ses hovedtelefonerne, der nemt kan betjenes via de små knapper, som er integreret i enhederne. PR-foto
Her ses hovedtelefonerne, der nemt kan betjenes via de små knapper, som er integreret i enhederne. PR-foto

Sådan ser Jabras bud på en moderne in-ear og trådløs hovedtelefon ud. PR-foto Teknologi Vi køber færre hovedtelefoner: Disse danske modeller er et tjek værd

Etui er en negleknækker
Som du sikkert allerede har gættet, skal hovedtelefonerne oplades, selv om de nemt holder til fem timers uafbrudt aktivitet. Og her kommer det medfølgende etui ind i billedet.

Den første uge kæmpede vi med at forstå, hvordan man åbner etuiet (du presser sammen på toppen og løfter, red.). Det bør kunne gøres nemmere uden gætteri og mange forgæves forsøg på ikke at knække neglene.

Det kræver også tilvænning at lægge hovedtelefonerne ned i kasse, hvor det kræver, at du rammer det rigtige hul og den rigtige position - højre eller venstre.

En diskret farvekode i etui og på bare en af hovedtelefonerne, kunne gøre denne øvelse nemmere. Og en USB-C ledning frem for den gamle micro-USB, som Jabra har valgt, havde været et lækkert valg som standard i etuiet.

Sådan ser menuen ud, som du kan styre bas og diskant med. Det må kunne gøres nemmere og mere logisk for alle os, der ikke tænker lyd i hertz.
Sådan ser menuen ud, som du kan styre bas og diskant med. Det må kunne gøres nemmere og mere logisk for alle os, der ikke tænker lyd i hertz.
 

App er lidt for teknisk
Elite 65t er naturligvis understøttet af en app, som hovedtelefonerne uden problemer blev koblet sammen med.

Men man kan godt se, at Jabra har teknikere ansat. For den equalizer, du bruger til at styre lydkvaliteten med, kræver teknisk indsigt.

Jeg er bange for, at en del 'almindelige' brugere kommer til at give lidt fortabt, når de skal have større teknisk indsigt for at forstå, hvordan de får mere eller mindre bas og diskant på modellen.

Her er brug for nemmere equalizer indstillinger, som alle kan forstå og bruge, tak.

Hesh 3 er den mest farverige af de to bas-hovedtelefoner fra Skullcandy. PR-foto Teknologi Trådløse nyheder fra Skullcandy: Baselskere kan begynde her

Topmodel - men plads til forbedringer
Jabra Elite 65t er efter vores vurdering en af de bedste trådløse hovedtelefoner på markedet lige nu med plads til enkelte forbedringer.

Udover etui og nemmere equalizer i appen oplevede vi to ting, som en firmware opdatering forhåbentligt kan rette.

Under vores test på både iPhone, iPad og Android-mobiler var lyden ude af sync, når vi så Youtube-videoer. Vi har forgæves forsøgt at finde et svar på, hvor problemet ligger, men det er naturligvis uholdbart.

En mester i sin helt egen klasse kalder Ekstra Bladets anmelder den nye Marshall Stanmore. PR-foto Teknologi Marshall Stanmore: En Sonos-højttaler forklædt 'som rocker'

Jabra har ikke hørt, at problemet skulle være det samme på alle Elite 65t, så vi kan naturligvis være ramt af, at vi har testet en af de første modeller.

Det samme gælder vores oplevelse af, at den venstre ørekop enkelte gange mister forbindelsen. Eneste løsning var her at sætte den tilbage i etuiet, hvorefter forbindelsen blev genoprettet.

Ifølge Jabra burde det være nok at tage den berørte ørekop kortvarigt ud af øret og sætte den tilbage, men flere gange måtte vi altså ty til etuiet. Det skal naturligvis virke hver gang.

Teknologi Sennheiser E 80 S: Audiofil lyd helt ind i øret

6 kommentarer
Vis kommentarer