Apple bygger monstercomputer: - Vores kraftigste Mac nogensinde

iMac Pro er navnet på ny stationær computer fra Apple

Se højdepunkterne og nyhederne fra Apple-eventet. Video: AP

Som ventet fik Apples linje af computere mandag en kraftig opdatering. Det skete under åbningseventen til firmaets konference for udviklere.

Allerede fra i dag, kan man købe forbedrede udgaver af iMac, MacBook, MacBook Pro og MacBook Air

Fælles for alle computerne er hurtigere processorer, større arbejdshukommelse og bedre grafikkort. I nogle tilfælde opdateres enheden på alle de nævnte områder, mens for eksempel MacBook Air alene får en bedre processor.

Den opdaterede iMac-serie årgang 2017. Foto: Apple
Den opdaterede iMac-serie årgang 2017. Foto: Apple
 

Krigen er slut: Amazon Prime Video flytter ind på Apple TV

iMac løb med opmærksomheden
Det var dog lidt uventet iMac, der løb med den største del af opmærksomheden.

Udover at de eksisterende iMacs opgraderes voldsomt, løftede Apple nemlig sløret for en helt ny udgave kaldet iMac Pro.

Som navnet antyder er det en computer til det professionelle marked. En model, det ellers ret konservative firma havde fundet et stort ord frem til: et monster.

iMac Pro. Foto: Apple
iMac Pro. Foto: Apple

Mens du holder ferie: Apple klar med ny iPad og forbedret software

Hurtigste Mac nogensinde
iMac Pro begynder ved en pris på 5000 amerikanske dollars - 33.000 kroner uden danske afgifter - og sælges i farven Space Grey.

For de penge får du et 5K-display og en iMac, der mest af alt er en arbejdsstation. Det er ifølge Apple den hurtigste Mac nogensinde, men fortsat med samme design som allerede kendes fra mere jordnære iMacs.

Løber din mobil tør for strøm? Du bruger den sikkert forkert

Computeren sættes på overarbejde for kunne køle de op til 18-core Xeon Processorer. Det gør den angiveligt 80 procent bedre end de eksisterende iMacs.

Computeren kan købes med op til 128 GB RAM og SSD-harddisken kan være op til 4 TB. Hvis ellers du har råd.

iMac Pro sælges fra december i år.

24 timer med Nokia 3310: Død ved ankomsten

Det skriver Apple om de eksisterende Macs

Apple opdaterede i dag sine iMac-modeller, så de nu har op til tre gange mere kraftfuld grafik, hurtigere processorer, Thunderbolt 3, hurtigere lagringsmuligheder og lysere Retina-skærme.

Dertil har man tilføjet en Retina 4K-skærm og separat grafik til 21,5" iMac-modellen til en pris på 11.499 DKK.

iMac definerer en ny standard for stationære computere med sit utroligt tynde kabinet med fine glidende overgange, hurtige processorer og lagring samt en strålende Retina-skærm.

iMac leverer kraftfuld ydeevne til 3D-grafik, videoredigering og spil, og i kombination med macOS High Sierra, der kommer til efteråret, bliver iMac en fantastisk platform til at skabe virtuel reality-indhold.

I dag har Apple også opdateret MacBook og MacBook Pro med hurtigere processorer, tilføjet hurtigere SSD'er til MacBook og introduceret en ny 13" MacBook Pro til 11.499 DKK.

“Med store opdateringer til iMac og en genopfriskning af vores MacBook- og MacBook Pro-modeller er Mac-computeren blevet stærkere end nogensinde,” sagde John Ternus, Apples vice president of Hardware Engineering.

“iMac får i dag en enorm forøgelse af grafikydeevnen, hurtigere CPU-ydeevne, Thunderbolt 3 og en lysere Retina-skærm med understøttelse af 1 milliard farver. Vi øger også CPU- og SSD-hastigheden på MacBook, tilføjer hurtigere processorer og gør hurtigere grafik til standardudstyr på vores 15" MacBook Pro, og vi introducerer en ny 13" MacBook Pro til 11.499 DKK.”

iMac

Den opdaterede iMac indeholder Kaby Lake-processorer på op til 4,2 GHz med Turbo Boost på op til 4,5 GHz og understøtter op til dobbelt så meget hukommelse som den forrige generation.

Fusion Drive er nu standardudstyr på alle 27"-konfigurationer og på den eksklusive 21,5" iMac. SSD-lagringsmulighederne er nu op til 50 procent hurtigere, og iMac leveres med Thunderbolt 3, som er den port, der har mest power og potentiale.

Grafikken i iMac er helt igennem imponerende, og det gælder nu i endnu højere grad med den nye Radeon Pro 500-grafik med op til 8 GB vRAM. 21,5"-modellen leverer op til tre gange hurtigere ydeevne, og 27"-modellen er op til 50 procent hurtigere.

iMac er også udstyret med den bedste Mac-skærm nogensinde, som nu er 43 % lysere med 500 nits og understøtter 1 milliard farver, der giver en endnu mere levende og virkelighedstro visuel oplevelse.

MacBook og MacBook Pro

Med tynde og lette design, kraftfuld ydeevne, fantastiske skærme og batteritid til en hel dag leverer Mac-computere verdens bedste bærbare computeroplevelse.

MacBook indeholder nu hurtigere Kaby Lake-processorer på op til 1,3 GHz Core i7 med Turbo Boost på op til 3,6 GHz og op til 50 % hurtigere SSD, og den understøtter op til to gange hukommelsen.

MacBook vejer kun 0,9 kg og er 13,1 mm tynd, og den er dermed vores tyndeste og letteste bærbare computer til brug hele dagen og på farten.

Den opdaterede 13" MacBook Pro er udstyret med Kaby Lake-processorer på op til 3,5 GHz Core i7 med Turbo Boost på op til 4,0 GHz, mens 15" MacBook Pro går op til 3,1 GHz Core i7 med Turbo Boost på op til 4,1 GHz.

15" MacBook Pro-modellen tilbyder nu som standardudstyr en mere kraftfuld separat grafik med mere videohukommelse, og med 13" MacBook Pro-modellen tilføjes der en ny konfiguration til 11.499 DKK.

Den revolutionerende Touch Bar med Touch ID, den smukke 500-nit Retina-skærm, Thunderbolt 3 og en utrolig ydeevne i et bærbart design gør MacBook Pro til den bedste professionelle bærbare computer, Apple nogensinde har fremstillet.

Apple har i dag også opdateret 13" MacBook Air-modellen med en 1,8 GHz-processor.

Kilde: Apple

iMac Pro. Foto: Apple
iMac Pro. Foto: Apple
 

Det skriver Apple om iMac Pro

I dag gav Apple et smugkig på iMac Pro, der er en helt ny produktlinje i arbejdsstationsklassen, som er designet til professionelle brugere med de mest krævende arbejdsopgaver.

Den helt nye iMac Pro er med sin smukke 27" Retina 5K-skærm, Xeon-processorer med op til 18 kerner og grafisk ydeevne på op til 22 teraflops den mest kraftfulde Mac nogensinde.

Den har et betagende nyt kabinet i space grey, og iMac Pro har en utrolig ydeevne til avanceret grafisk redigering, udvikling af indhold til virtual reality og 3D-rendering i realtid. Lanceringen af iMac Pro er planlagt i december med en startpris på 4.999 USD.

Udover den nye iMac Pro arbejder Apple på en ny generation af Mac Pro med helt nyt design, der er udviklet til professionelle kunder med behov for det allerbedste og mest effektive system i et modulært  design og med en ny og førsteklasses professionel skærm.

“Vi er meget begejstrede for at kunne give udviklere og kunder et smugkig på iMac Pro. Det bliver vores hurtigste og mest kraftfulde Mac nogensinde, og for første gang får en iMac ydeevne i arbejdsstationsklassen”, siger John Ternus, Apples Vice President of Hardware Engineering.

“Vi har redesignet hele systemet og skabt en helt ny termisk arkitektur for at få en ekstraordinær ydeevne ind i det elegante, lydsvage iMac-kabinet, som vores kunder elsker. iMac Pro er et kæmpe skridt fremad, og der har aldrig eksisteret noget lignende.”

iMac-design med ydeevne i arbejdsstationsklassen

Med den næste generation af Intel Xeon processorer med op til 18 kerner er iMac Pro designet til at klare de mest krævende arbejdsopgaver.

Den rendyrkede flash-arkitektur og et splinternyt termisk design giver iMac Pro op til 80 procent mere kølekapacitet i det samme tynde og strømlinede iMac-design. iMac Pro er lige så betagende, som den er kraftfuld, og det skyldes ikke mindst et nyt kabinet i space grey og en smuk 27" Retina 5K-skærm med op til 1 milliard farver.

Den mest avancerede grafik på en Mac nogensinde

iMac Pro har den nye Radeon Pro Vega GPU, som giver den mest avancerede grafik på en Mac nogensinde.

Med en næste-generation processorkerne og op til 16 GB indbygget HBM2-hukommelse (High Bandwidth Memory) giver iMac Pro med Vega GPU’en en fantastisk ydeevne på op til 11 teraflops (single precision) til 3D-rendering i realtid og levende VR med høj billedfrekvens.

Ved half-precision, der er perfekt til maskinlæring, giver iMac Pro en utrolig ydeevne på op til 22 teraflops.

Hurtig lagring og avanceret I/O

iMac Pro understøtter også op til 4 TB SSD og op til 128 GB ECC-hukommelse, og med fire Thunderbolt 3-porte kan den tilsluttes op til to højtydende RAID-systemer og to 5K-skærme på samme tid.

For første gang nogensinde på en Mac har iMac Pro 10 Gb Ethernet, hvilket giver en op til ti gange hurtigere netværksforbindelse. 

Kilde: Apple

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.