Apple lækker ny iPhone: Her er alle dens hemmeligheder

Læser til fingeraftryk erstattes af infrarød ansigtsgenkendelse - og telefonens design ændres dramatisk

Hjemmeknappen er borte og skærmens kanter tyndere end nogensinde før. Grafik: Apple
Hjemmeknappen er borte og skærmens kanter tyndere end nogensinde før. Grafik: Apple

For de fleste er computerkode det rene vrøvl. Men for dem, der forstår at knække koden, kan de rigtige data være en guldgrube af viden.

Og guld var netop, hvad to softwareudviklere Steve Troughton-Smith og Guilherme Rambo forleden fik leveret til hoveddøren af Apple.

Det skete, da firmaet af ukendte årsager frigav den såkaldt firmware, der skal styre den kommende smarte højttaler kaldet HomePod.

Hvordan foretrækker du at åbne din telefon?

Glemte at rense koden
Det var dog ikke styringen af højttaleren, der fangede udviklernes interesse. Det gjorde flere data om den kommende iPhone.

For selv om telefonen først lanceres til september, havde Apple tilsyneladende glemt at fjerne detaljerne om den nye telefon.

Blandt andet fandt udviklerne en grafik begravet i koden. Den viser, hvordan designet ændres dramatisk.

Det er højttaleren her, HomePod, som Apple frigav software til og ved en fejl afslørede vigtige detaljer om den kommende iPhone. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP
Det er højttaleren her, HomePod, som Apple frigav software til og ved en fejl afslørede vigtige detaljer om den kommende iPhone. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP
 

Fjerner læser til fingeraftryk
Væk er den velkendte læser til fingeraftryk gemt i hjemmeknappen.

Et andet sted i koden blev det samtidig afsløret, at erstatningen for knappen er en infrarød scanner, der tager billeder af brugerne fra et kamera i toppen af skærmen.

Allerede i dag har blandt andet Samsungs Galaxy S8 en iris- og ansigtsscanner til at låse telefonen op med. Skal man tro informationerne fra Apples eget læk, vil firmaet satse på denne metode til adgangskontrol. Naturligvis suppleret af en normal pinkode.


Sådan ser det ud, når man finder den afslørende grafik af Apples kommende iPhone. Video: Twitter

Skærmen fylder helt ud
En anden nyhed er formen på telefonen.

Grafikken viser således, hvordan Apple - som andre producenterne allerede gør på deres topmodeller - nu vil slanke skærmkanterne voldsomt. Det betyder, at skærmen på den nye iPhone fylder så godt som ud til kanterne af telefonen.

Apple har naturligvis ikke ønsket at kommentere sagen.

Læs mere om historien hos The Guardian.

Virker den nye iPhone interessant?