Apple og Samsung i vildt samarbejde: Den havde du ikke set komme

Overgiver sig til Samsungs fladskærme med ny app, der kan vise videoindhold fra iTunes - vil også kunne streame indhold via AirPlay 2 på nyere modeller

Apples iTunes får snart plads mellem de andre apps, man kan downloade til nyere fladskærme fra Samsung. Pr-foto
Apples iTunes får snart plads mellem de andre apps, man kan downloade til nyere fladskærme fra Samsung. Pr-foto

En ny app gør det snart muligt at se Apples videoindhold fra iTunes på nyere fladskærme fra Samsung. Samtidig får de nyere Samsung-modeller AirPlay 2, der er en trådløs standard, som Apple står bag.

Nyhederne er netop blevet annonceret under it-messen CES 2019 i Las Vegas og indleder et vildt samarbejde mellem de to giganter, der normalt er i benhård konkurrence med hinanden.

- Vi ser frem til, at iTunes og Airplay 2 kan komme ud til endnu flere brugere via Samsungs smarttv.

- Det betyder, at brugere af iPhone, iPad og Mac får en ny måde at dele deres indhold på en stor skærm med, siger Eddy Cue, der er er vicepræsident hos Apple.

Årets bedste i tech: Her er alle vinderne

I konkurrence med Apple TV
Ideen bag den nye app er, at man både kan leje film og i nogle lande tv-serier på iTunes direkte fra sit Samsung-tv. Brugerne kan også se det indhold, de allerede ejer på iTunes via Samsung fladskærmen.

AirPlay 2 virker på samme måde som i dag, hvor man kan streame video- og lydindhold til både højttalere og fjernsyn. Men sidstnævnte har hidtil skulle ske via en Apple TV-boks eller en kablet Mac- eller Windows-computer.

Ny teknologi kan afsløre delte passwords på Netflix

Streamingtjeneste på vej
2019-modeller fra Samsung vil automatisk have de nye Apple-funktioner, mens udvalgte 2018-modeller senere på året får firmwaren gratis opdateret.

Samsung og Apple lover, at brugerne i mere end 100 lande får glæde af de nye muligheder. Det er i øvrigt samme antal lande, at Apple måske allerede i år lanceret sin streamingtjeneste i, hvorfor samarbejdet med Samsung giver ekstra god mening.

AirPlay 2 på udvalgte Samsungs fladskærme er en ret vild nyhed her få dage før CES 2019 officielt går i gang. Pr-foto
AirPlay 2 på udvalgte Samsungs fladskærme er en ret vild nyhed her få dage før CES 2019 officielt går i gang. Pr-foto
 

Apples AirPods er totalt udsolgt: Her er din redning

CES 2019: Det kan du også forvente i år

Ekstra Bladet dækker de største nyheder fra CES 2019.

CES 2019 foregår i Las Vegas og er en af verdens største it-messer. Officielt er messen åben fra 8. til 11. januar.

Som i tidligere år vil fladskærme og biler fylde rigtigt meget på messen. 8K-fjernsyn er allerede lanceret i 2018, men ventes at blive vist i en række af nye udgaver på CES 2019. Selvkørende biler og grønne biler bliver der ligeledes mange bud på.

Kunstig intelligens i smarte hjem og stemmestyrede enheder med Google Assistent, Siri eller Amazons Alexa er store teknologier på CES i år.

5G, som er lynhurtigt mobilt internet, vil der blive talt meget om på CES, men forvent ikke at 5G kommer til at betyde ret meget for dig hverken i år eller næste år.

Vanen tro fylder mobiltelefoner - udover 5G - ganske lidt på CES 2019 sammenlignet med for eksempel trådløse enheder til lyd, bærbare computere og naturligvis helt ny brug af teknologi, som vi aldrig har set før.

Du kan læse mere om CES 2019 her.

Lanceres i dag: Nu kan du have to telefonnumre i din iPhone