Apple: Opdatér nu

Har udsendt en meget vigtig opdatering til blandt andet iPhones og iPads, som alle relevante brugere bør hente

Du bør opdatere din iPhone i dag, hvis den understøtter iOS 13. Foto: Richard Drew/Ritzau Scanpix
Du bør opdatere din iPhone i dag, hvis den understøtter iOS 13. Foto: Richard Drew/Ritzau Scanpix

Kort tid efter Apple udsendte sin seneste version af det mobile styresystem kaldet iOS 13.5, har techgiganten nu rettet flere alvorlige fejl i softwaren og lavet en ny version kaldet iOS 13.5.1.

Versionen er netop blevet frigivet, og den anbefaler Apple alle brugere - som har en enhed, der understøttes af iOS 13 - at opdatere til.

Der er samtidig frigivet en ny version af styresystemet til iPads kaldet iPadOS 13.5.1, som ligeledes anbefales til alle relevante brugere. Og til Apple Watch kaldet watchOS 6.2.6.

Billig mobil er en batterimester

Omgår sikkerheden
En af de alvorligste fejl er, at det på grund af et sikkerhedshul i softwaren har været muligt at lave et såkaldt jailbreak af nyere iPhones.

Det betyder, at man har kunne omgå sikkerheden i telefonen og installere software, der potentielt kan være ødelæggende for brugeren.

Ved at opdatere til iOS 13.5.1 lukkes hullet.

Gør dine solbriller til højttalere

Folkesport for nørder
At jailbreake er en 'sport' blandt tech nørder, der er trætte af, at Apple indhegner og beskytter sine enheder, så det normalt ikke er muligt at lægge software på, som ikke er godkendt af Apple.

Men for den almindelige bruger er jailbreaking normalt ikke relevant og kan udgøre en sikkerhedsrisiko, hvis andre forsøger at få uautoriseret adgang til dine enheder via et jailbreaket program.

Du kan hente iOS 13.5.1 via Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering.

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager vi en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen