17-årig sælger app for 170 mio. kroner

Britiske Nick D’Aloisio lærte sig selv at programmere som 12-årig og har nu solgt sin app, Summly, til Yahoo for 30 millioner dollars

17-årige Nick D’Aloisio er gået hen og blevet en af Storbritanniens rigeste teenagere. (Foto: Privatfoto)
17-årige Nick D’Aloisio er gået hen og blevet en af Storbritanniens rigeste teenagere. (Foto: Privatfoto)

Nick D’Aloisio er 17 år, går i skole i Storbritannien og elsker at programmere og lave apps. Og nu har han solgt sit firma til den amerikanske internetgigant Yahoo for 30 millioner dollars, hvilket nogenlunde svarer til 170 millioner danske kroner.

Australsk-fødte Nick D’Aloisio er hjernen bag iPhone-applikationen Summly, der er i stand til at tage nyhedshistorier, forkorte dem og servere dem i et format, der passer perfekt til skærmen på mobiltelefonen. Han lærte sig selv at skrive kode da han var 12 år, og nu har det hårde arbejde altså båret frugt.

TV:Vred Nokia-chef kyler iPhone på gulvet

Summly har tidligere fået finansiel støtte fra Silicon Valley-kendisser som Mark Pincus fra Zynga og skuespilleren Ashton Kutcher, og nu bliver app’en altså en del af Yahoo, der fornylig har fået ny leder i form af Google-veteranen Marissa Mayer.

Nick D’Aloisio var ikke engang født da Yahoo blev grundlagt tilbage i 1994, og selvom firmaet har haft det hårdt i konkurrencen med Google og Microsoft, så glæder teenageren til at arbejde for amerikanerne.

LÆS OGSÅ:Bill Gates: Opfind et sexet kondom til mig

- For mig er Yahoo det bedst firma at blive en del af lige nu for det er en af de klassiske internetvirksomheder. Yahoo fokuserer nu intenst på mobilorienteret produktudvikling og det passer perfekt til Summly, udtaler Nick D’Aloisio.

Yahoo har nu fjernet Summly fra Apples App Store, og vil fremover integrere teknologien i firmaets forskellige onlinetjenester rettet mod mobile enheder.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time