Narkokartel løslader bortført aktivist

Trusler om at få blotlagt følsomme oplysninger får nu det mexicanske narkokartel Zetas til at løslade bortført aktivist

Anonymous-talsmand bekræfter, at den mexicanske narkokartel Zetas har løsladt en bortført aktivist. (foto fra Youtube)
Anonymous-talsmand bekræfter, at den mexicanske narkokartel Zetas har løsladt en bortført aktivist. (foto fra Youtube)

Det mexicanske narkokartel Zetas har løsladt en aktivist, som blev bortført, mens personen hængte plakater op i byen Veracruz. Det skriver PCMag.com.

Løsladelsen er sket blot to dage inden, at hackergruppen Anonymous truede med at offentliggøre følsomme oplysninger om Zetas og dens håndllangere, hvis ikke aktivisten blev løsladt. Truslen fra Anonymous blev fremsat 5. oktober i en video på Youtube, hvor det blandt andet lød:

'I begik en stor fejl ved at tage en af os' ... 'Slip ham fri. Hvis der sker ham noget vil I svin for altid huske den kommende 5. november.'

LÆS OGSÅ: Hackergruppe truer narkogangstere

Løsladelsen er blevet bekræftet af en talsmand for Anonymous, Barrett Brown.

Det var frygtet, at en eventuel offentliggørelse af oplysninger om det mexicanske narkokartel - som bl.a. ville trække politifolk, taxachauffører og journalister med ned i sølet - ville medføre adskillige drab. Og Anonymous trusler har da også skabt stor debat internt, hvor flere anonyme medlemmer har opfordret Brown til at stoppe, inden han fik dræbt nogen.

LÆS OGSÅ: Hackere advares mod angreb på narkokartel

Brown stod dog fast til det sidste med den begrundelse, at han ikke ville opgive planen, 'blot fordi der er mulighed for repressalier.'