Apple klar med filmudlejning i iTunes

Nu er det også i Danmark blevet muligt at købe og hente dine HD-film i den danske del af iTunes Store

The Other Guys kan nu blive din for 139 kroner via iTumes, eller i HD-udgave for 169 kr.
The Other Guys kan nu blive din for 139 kroner via iTumes, eller i HD-udgave for 169 kr.

Endelig, fristes man til at sige, men nu er det her, og hvor er det fedt.

På en tur rundt i hjørnerne i iTunes Store faldt vi over denne nye feature, der gør det muligt at købe og leje film fra den danske del af Apple-tjenesten.

Så nu er det bare at trykke lej eller køb, når man har besluttet sig for om man vil bruge 29 kroner eller 99 kroner på at gense Michael J. Fox i ’Tilbage til fremtiden.’ Der ligger også en masse nye film, og for hver søgning vi her til middag har foretaget er udvalget vokset markant.

Endnu ikke officielt
Adgangen er endnu lidt kringlet men det skyldes nok, at Apple endnu ikke har udsendt noget officielt om filmtjenesten.

Du finder filmene ved at gå ind i iTunes Store. Under menupunktet Features i bunden af siden klikker du på Browse. Så vælger du Movies i venstre boks, og du kan nu vælge mellem en række kategorier.

LÆS OGSÅ: 16 smarte smutveje i iTunes

På en række film kan man se prisen i browservinduet, men der er også flere muligheder, når man trykker sig ind på den enkelte film. Blandt andet er det ved en del film muligt at vælge mellem en dyrere HD-udgave og en billigere SD-udgave af en film. 139 kroner for Avatar er måske nok lige i overkanten for, hvad vi vil betale for en film, men 29 kroner i leje for andre film matcher meget godt det niveau, som eksempelvis HTC Watch tager i leje.

Vær opmærksom på betingelserne
Lejer man en film fra eksempelvis sin iPad, er det ikke muligt at kopiere filmen til den tilknyttede computer, men gør man det omvendt på computeren kan man flytte filmen til sin iPhone, iPod Touch eller iPad. Hvorfor der er denne forskel, har det ikke været muligt at finde ud af endnu, men læs lejebetingelserne inden download, så du er sikker på, hvor du kan se filmen.

Når man lejer en film, har man den til rådighed i 30 dage. Fra man trykker play første gang har man så en periode på enten 24 eller 48 timer til at se filmen, før den igen fjernes fra det personlige bibliotek.

Masser af ekstramateriale
Tjenesten understøtter også featuren iTunes Extras, som er alt det bonusmateriale, vi kender fra bonus dvd’en eller fra de øvrige menupunkter på film-skiven i dvd-maskinen.

LÆS OGSÅ: 15 fremragende tastatur-genveje til Mac

Danske undertekster på vej
Det er endnu småt med danske undertekster i filmene, men ifølge unavngivne kilder i filmbranchen, vil det i den kommende tid hurtigt ændre sig og snart er der masser af indhold til dem, der foretrækker at kunne følge med på dansk.

Gadget-nyheder i samarbejde med GEAR Online


Følg os på Facebook