Svindlere bag falsk antivirus anholdt

Bagmænd bag svindel med antivirusprogrammer er blevet anholdt i Letland. De er sigtet for at have svindlet sig til 387 millioner kroner

Med scareware bliver brugerne narret til at tro, at deres computer er inficeret med virus og andre trusler. (Foto: Colourbox)
Med scareware bliver brugerne narret til at tro, at deres computer er inficeret med virus og andre trusler. (Foto: Colourbox)

To personer er anholdt i Letland, sigtet for at have svindlet sig til over 387 millioner kroner ved hjælp af falske antivirusprogrammer, skriver det danske forskningscenter DK Cert.

Arrestationerne er resultatet af samarbejde mellem politiet i 12 lande. Endvidere er over 40 computere blevet beslaglagt, skriver DK Cert. Nyheden er offentliggjort i en pressemeddelelse fra FBI.

Falske virusannoncer
De falske antivirusprogrammer var såkaldt 'scareware', som med falske advarsler får brugerne til at tro, at computeren er inficeret med virus og andre sikkerhedstrusler, som de skal bruge antivirusprogrammet til at fjerne.

Programmerne blev solgt af de to letter via et annoncefirma, som indrykkede deres annoncer på nettet. Bagmænden er sigtet for overtrædelse af amerikansk lovgivning, fordi de indrykkede deres annoncer på en amerikansk avis' websted.

Læs: 93 procent henter falsk antivirus

Spredt med Conficker
En anden gruppe svindlere, som har solgt falsk antivirus til omkring 960.000 personer, blev også ramt af politiindsatsen. De havde drevet deres svindelnummer igennem tre år, skriver FBI.

Politiet i Ukraine har også deltaget i aktionen. Her har man beslaglagt mindst 74 computere. Politiet her oplyser, at de falske antivirusprogrammer blandt andet blev spredt ved hjælp af ormen Conficker.

0 kommentarer
Vis kommentarer