Google klar med musik-service

Hør din musik på pc'en, din tablet og mobil - alt sammen via nettet. Google har netop søsat deres egen musik-service, der dog endnu ikke er klar i Danmark

Forsiden på Google Music Beta (Screendump)
Forsiden på Google Music Beta (Screendump)

Hvis du er træt af at overføre musikfiler fra pc'en til mobilen og tilbage igen - eller af at skifte cd på anlægget efter hvert nummer - var det måske på tide at skifte til fremtiden: en såkaldt 'cloud'-musik service.

Du uploader al din musik til nettet, og kan derefter afspille den både hjemmefra, fra arbejdet, hos vennerne, på mobilen og alle andre steder - så længe der er netforbindelse, er der musik.

Sådan en service har Google netop lanceret i dag - muligvis kun et mulehår foran konkurrenten Apple, der også ventes at være på trapperne med 'cloud'-musik til den populære musikafspiller iTunes.

Kun for amerikanere
Googles musiktjeneste hedder meget naturligt Google Music og er foreløbig kun i en beta-udgave - og desværre kun for amerikanske brugere.

Men nu findes den altså - og i en forhåbentlig ikke så fjern fremtid kan danske brugere af styresystemet Android se frem til at kunne uploade al deres musik til online-skyen, afspille det hele via nettet og problemfrit downloade den musik, de gerne vil have tilgængelig på steder, hvor internettet ikke når hen.

Amazon allerede med
Tidligere har Amazon lanceret et clouddrive, hvor man ud over musik også kan uploade alskens billeder og dokumenter.

De første 5 GB på Amazons service er gratis - og den musik, man køber i Amazons webshop, fylder ikke noget at have liggende.

0 kommentarer
Vis kommentarer