Min nye engelsklærer er robot

29 nye robotter skal lære måbende sydkoreanske skolebørn engelsk

How do you do, mrs. robot english teacher? (Foto fra Daegu Metropolitan Office)
How do you do, mrs. robot english teacher? (Foto fra Daegu Metropolitan Office)

Den sydkoreanske by Daegu er begyndt at udskifte sine dyre udenlandske engelsklærere med robotter. Og 29 elektroniske undervisere er netop kørt ind på 21 grundskoler rundt omkring i byen. Det skriver AFP.

Robotterne er cirka en meter høje, æggeformede og udstyret med et billede af en kaukasisk kvinde. Robotterne kommer rundt i klasseværelset på hjul og kan læse bøger højt, danse til musik og spille spil. Robotten styres af en sprællevende engelsklærer bosiddende på Filippinerne, som er billigere i drift end eksempelvis europæiske engelsklærere hentet til landet. Lærerens ansigtudtryk optages og overføres til billedet på robotten.

Fjerner generthed
- Robotter i klasseværelset gør eleverne mere aktive i undervisningen, specielt blandt dem som er for generte til at udtale sig til menneskelige lærere, fortæller Kim Mi-Young, en embedsmand fra Daegu.

Hun understreger, at robotterne stadig er på prøve, men byen overvejer at hyre dem på fuld tid. Og den idé er den sydkoreanske robotindustri med på.

- Robotterne kan for mange mennesker, som føler sig nervøse ved at føre en samtale med udlændinge af kød og blod, være et effektivt redskab til at finpudse sproglige færdigheder, siger seniorforsker Sagong Seong-Dae fra Korea Institute of Science of Technology, som har udviklet de elektroniske lærere.

De klager ikke
- Og så klager de ikke over sygesikring, sygeorlov og fratrædelsesgodtgørelser, og de beder ikke om tre måneders orlov, fordi de har fundet et bedre betalt job i Japan. Alt, hvad de behøver, er en mekaniker og en opgradering engang imellem, siger Sagong Seong-Dae.

Det indtil videre fire måneder lange pilotprojekt har fået seks millioner kroner i statsstøtte. De elektroniske engelsklærere koster 50.000 kroner stykket.