TEST: Den nye Xbox 360

Vi prøvekører den nye, mindre Xbox 360, der rammer Danmark om små tre ugers tid. Skal du have Microsofts spillemaskine i stuen?

Er du også bidt af spil. Læs ekstrabladet.dks test af den nye Xbox 360 her. (Privatfoto)
Er du også bidt af spil. Læs ekstrabladet.dks test af den nye Xbox 360 her. (Privatfoto)

Microsofts Xbox 360 kom til verden for første gang for over fem år siden, men det er først nu, at maskinen får en større overhaling, der gør den mere stue- og kærestevenlig. Den nye Xbox 360 fungerer på samme måde som de tidligere maskiner og afspiller de samme slags spil, men den fylder nu lidt mindre under stuealteret, har fået et lavere strømforbrug og er blevet - næsten - musestille.

Mindre og pænere
Den nye Xbox 360 er et par centimeter lavere og lidt tyndere end originalen, men der er ikke tale om, at den er skrumpet ind til halv størrelse eller noget, der minder derom. Visuelt er den dog knap så påtrængende i stuen, og det er det, der virkelig betyder noget.

Den er nu blevet udstyret med blank plast og former, der er mere kantede og maskuline. Nu er design en smagssag, men det lader til at Microsoft har kigget Lamborghini lidt over skulderen. Knapperne på fronten er blevet erstattet af trykfølsomme overflader, og maskinen giver kun en lille lyd fra sig, når du kører dvd-drevet ind og ud.

Stilhed!
Alle, der har en af de nuværende Xbox 360-modeller i stuen ved, at maskinerne larmer som en jetjager. Løsningen er selvfølgelig at skrue godt op for tv'et eller stereoanlægget, men det er alligevel irriterende, især fordi PlayStation 3 ikke siger et pip. Heldigvis har vi godt nyt; Den nye Xbox 360 er tæt på at være lydløs, når du tænder for den. Du kan stadigvæk høre en let susen fra blæseren, hvis der er helt stille i rummet, men resultatet er absolut godkendt.

Den største synder er dvd-drevet, der stadigvæk larmer lidt for meget, når det læser spilskiverne. Du kan heldigvis blot vælge at installere spillet til harddisken, der med sine 250 gigabyte har rigeligt med plads til dine yndlingstitler.

Strømforsyningen er desværre ikke bygget ind i den nye Xbox 360, men den medfølgende mursten er nu noget mindre og ikke helt så tung. Strømforbruget er næsten blevet halveret - vi målte et forbrug på omkring 70 Watt, når den blot sad i menuet og omkring 85-90 Watt, når der blev spillet spil.

Løse forbindelser
Den nye Xbox 360 har nu også fået indbygget Wi-Fi, så du nemt kan koble den op på dit trådløse hjemmenetværk. Den understøtter den nye 802.11n-standard, der er hurtig nok til at streame både musik, fotos og film fra din computer. Du slipper altså for at skulle trække et netværkskabel tværs over stuegulvet eller investere i dyrt tilbehør. Foruden den trådløse forbindelse, kan den nye Xbox 360 også prale af fem USB-porte - tre bag på og to foran - samt en HDMI-udgang til dit fladskærmstv og en optisk lydudgang til din surroundreceiver. Du kan stadigvæk koble maskinen til kukkassen via Component-kabler eller VGA, hvis det skulle være nødvendigt.

Det er værd at nævne, at den nye Xbox 360 ikke virker med hukommelseskort fra de ældre maskiner. I stedet foreslår Microsoft at du bruger et helt almindeligt USB-drev til at lagre din Gamer-profil og dine gemte spil. Vi fandt en gammel 4-gigabyte USB-nøgle fra rodebunken, og den fungerede fremragende. Vi brugte den til at overføre data fra en gammel Xbox 360 til den nye model.

Klar til Kinect
Der er også et specielt stik på bagsiden, der er reserveret til Kinect-sensoren, der lander i Danmark til november. Stikket leverer både data og strøm, så du blot har et enkelt kabel mellem maskine og sensor. Ældre Xbox 360-maskiner vil dog også virke fint med Kinect. Her skal censoren blot kobles til en af USB-portene, og strømmen skal så hentes fra stikkontakten.

Ingen Blu-ray
Nogle vil muligvis være skuffede over, at den nye Xbox 360 ikke kan afspille Blu-ray-film ligesom PlayStation 3. Microsoft satsede for et par år siden på det fejlslagne HD-DVD-format og lavede et eksternt drev til maskinen. I dag ser Microsoft hellere, at du lejer en film fra firmaets Zune-butik, hvor du kan streame film hjem i stuen via bredbåndsforbindelsen; endda i HD-kvalitet. Udbud, billed- og lydkvalitet kan dog endnu ikke matche Blu-ray-skiverne, så er dette vigtigt for dig, så bør du hellere kigge i retning af PlayStation 3.

Har du allerede en Xbox 360 i stuen, er der ingen grund til at spilde penge på denne nye model. Det skulle lige være for at slippe for støjen og en kedelig høj elregning. Maskinen kan allerede forudbestilles til 1.700 kroner, og med indbygget Wi-Fi og 250 gigabyte harddisk er det ikke en urimelig pris.

Med Kinect i horisonten er den nye Xbox 360 ikke noget dumt køb.

Den nye Xbox 360 rammer de danske butikshylder den 16. juli. Læs mere på Microsofts webside her.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.