Facebook-brugere sagsøger Facebook

Kræver Facebook dømt for at overvåge og videresælge information fra private beskeder

Facebook skal i retten i USA og forsvare sig mod anklager om misbrug af oplysninger høstet fra private beskeder mellem brugerne. (Foto: AP)
Facebook skal i retten i USA og forsvare sig mod anklager om misbrug af oplysninger høstet fra private beskeder mellem brugerne. (Foto: AP)

Matthew Campbell og Michael Hurley har lagt sag an mod Facebook ved en amerikansk domstol med krav om en økonomisk straf af det globale, sociale netværk. Ifølge søgsmålet har Facebook scannet private beskeder mellem brugerne for links og andre informationer, der kan bruges i annoncesammenhæng.

- Facebooks ønske om at høste de myriader af data fra brugerne har taget overhånd, da det udnytter brugernes private kommunikation til økonomisk vinding, lyder det blandt andet.

Talskvinde for Facebook, Jackie Rooney, kalder over for Bloomberg anklagerne for 'fuldstændigt grundløse'.

Det er ikke første gang, at Facebook er under beskydning for indsamling af data fra sine brugere.

Overvågning af information delt mellem brugerne er dog ikke nødvendigvis et problem, så længe det ikke bruges kommercielt, mener blandt andre sikkerhedseksperten Graham Cluley.

- Hvis ikke Facebook havde et sådan system, så ville de være bekymrende afslappede i forhold til at passe på brugerne. Hvis man ikke scanner og tjekker links, så er der en overhængende fare for spam, scams, phishing og spredning af virus til brugernes computere, skriver han blandt andet på sin blog.

11 grunde til at droppe Facebook i 2014