Apples Mac Pro til 74.000 kroner er et kup!?

Overraskende nok billigere end hvis man skulle lave en tilsvarende Windows 8 pc

Apple Mac Pro er tilsyneladende et fund til prisen.... (Foto fra edbpriser.dk)
Apple Mac Pro er tilsyneladende et fund til prisen.... (Foto fra edbpriser.dk)

Den nye Apple Mac Pro er et kraftfuldt lille bæst med et pebret prismærke, der ender på intet mindre end 74.000 kroner, hvis du vælger de største og stærkeste komponenter til den.

Så får du til gengæld også en stationær computer med en 12-kernet processor, 64 GB RAM, 1 TB SSD harddisk og to AMD FirePro D700 grafikkort med 6 GB GDDR5 RAM hver!

Det er en seriøs maskine til den seriøse bruger, som virkelig har brug for maskinkraft, men kan det ikke gøres meget billigere, hvis man selv samler maskinen i et Windows 8 miljø i stedet for at betale for at have det eksklusive Apple-mærke på computeren?

Det spørgsmål har pc-entusiasten Stephen Fung fra Futurelooks også stillet sig selv, så han satte sig for at efterprøve teorien, og resultatet var ganske overraskende.

Læs også: Anmeldere: Ny monster-Mac er fantastisk – men ikke uden problemer

Overraskende resultat af Mac Pro vs Windows 8 pc
Stephen Fung lavede ovenstående konfiguration af Mac Pro på Apple.com og endte op med en slutpris på $9.599, hvilket på Apple.dk - for den samme maskine - resulterer i en slutpris på 74.058 kroner (3/1 2014).

Derefter gik Fung i gang med at samle de tilsvarende komponenter til en Windows 8 PC inklusive kabinet, strømforsyning og en Windows 8 Pro licens, og det kom samlet til at koste ham ikke mindre end $11.530.

Omregnet efter samme kurs som ovenstående forhold mellem den amerikanske og den danske Apple Store får vi en dansk slutpris på en tilsvarende bestykket Windows 8 PC på 88.956 kroner.

Læs også: Alt om Apples lillebitte monster

Det kom naturligvis bag på Stephen Fung, som det nok vil gøre på de fleste pc-entusiater, og så er der ikke engang medregnet arbejdstiden på at bygge Windows 8 PC'en.

Og set i det lys er en Mac Pro med den vildeste bestykning til 74.000 kroner faktisk lidt af et kup, konkluderer Stephen Fung, som i øvrigt fandt samme resultat for den billigste Mac Pro, der blev 33% dyrere i en Windows 8 version.

Fordele og ulemper ved Mac Pro
- Mens der ikke er noget særligt ved Apples liste af dele, er det måden, de er integreret på i Mac Pro, der giver både fordele og ulemper, fortæller Stephen Fung.

- På fordelssiden er, at du får en virkelig kraftfuld maskine i en lille handy cylinder på kun 25,1 x 16,8 cm med al denne hardware OG strømforsyningen indbygget. Det gør Mac Pro meget let at tage med sig og flytte rundt på i forhold til de tidligere Mac Pro maskiner.

- Af ulemper er der det faktum, at man bliver tvunget til at købe Mac Pro med den hardware, som man regner med at komme til at bruge i hele maskinens levetid. På grund af Apples opbygning af Mac Pro er det ikke så ligetil at udskifte komponenterne i den.