Ultratynd Ultrabook vækker opsigt

LG Ultra PC indkasserede mange beundrende blikke på årets CES messe for sit kompromisløse design med en yderst smal ramme rundt om skærmen

LG Ultra PC høstede roser på CES i Las Vegas. (Foto fra EDBpriser.dk)
LG Ultra PC høstede roser på CES i Las Vegas. (Foto fra EDBpriser.dk)

LG har ikke gjort det store væsen af sig på markedet for bærbare PC'er i Danmark, men det kan meget vel komme til at ændre sig, når deres nye Ultra PC kommer hen omkring sommeren i år.

På CES messen i Las Vegas har LG i hvert fald høstet mange roser for deres flotte nye Ultrabook, der er så flot, at den godt kan blive betragtet som en konkurrent til Apples design-perle, MacBook Air.

Læs også: Find en let og udholdende bærbar til skole eller arbejde

Det første, man lægger mærke til på LG Ultra PC, er den yderst smalle ramme omkring skærmen, som på siderne kun måler 4,4 millimeter.

Det giver en rigtig Wow-effekt, som sammen med Ultrabook'ens smalle mål og lave vægt giver et lækkert samlet indtryk af en flot designet bærbar, der nok skal vække opsigt overalt, hvor den kommer frem.

Vejer under et kilo
LG har formået at få deres Ultra PC til kun at veje 980 gram, og i sammenklappet tilstand måler den bare 13,6 millimeter i tykkelse, og det er nu engang flotte specifikationer - selv for en Ultrabook.

Skærmen på LG Ultra PC er et Full HD 1080p IPS-panel på 13,3 tommer, der ligeledes har imponeret de fremmødte på CES 2014 med sin klarhed og flotte farvegengivelse (se blandt andet videoen herunder).

Læs også: Acer TravelMate X313 løfter Ultrabook konceptet til nye højder

LG's Ultrabook kører Windows 8.1 og vil højst sandsynligt komme med en fjerde generations Intel Core i5 processor, 4 GB RAM og enten en 128 GB eller 256 GB SSD - de indvendige specifikationer er ikke endeligt fastlagt af LG endnu.

LG Ultra PC får desuden to USB 3.0 porte, en micro-USB port og en HDMI udgang.

Instant Booting på LG Ultra PC
Takket være de hurtige komponenter i Ultra PC, har LG også beriget maskinen med Instant Booting, der som navnet antyder, starter PC'en op fra slukket tilstand på ganske få sekunder, når man løfter skærmen op fra sammenklappet tilstand.

Du kan se det demonstreret i videoen her, der også giver et godt indtryk af den veldesignede laptop.

LG har ikke sat en prislap på deres Ultra PC endnu, men hvis de kan lande den et sted omkring 8.000 kroner, burde de have et hit på hænderne.