iPhone eksploderede i Gerts bil

Batteriet i Gert Svendsens iPhone eksploderede, mens han kørte i sin bil

Sådan ser Gert Svendsens iPhone ud, efter dens batteri eksploderede, mens han kørte bil (Foto: Privatfoto)
Sådan ser Gert Svendsens iPhone ud, efter dens batteri eksploderede, mens han kørte bil (Foto: Privatfoto)

Det plejer at gå roligt for sig, når Gert Svendsen kører bil, men et par dage efter nytår var det ved at gå helt galt. Det begyndte pludselig at syde og sprutte fra den kopholder, hans iPhone 4 stod i.

- Bedst som jeg kører på motorvejen, lyder der et stort puf, og der vælter hvid røg ud af min iPhone, siger Gert Svendsen til Ekstra Bladet om den dramatiske episode, hvor han knap turde tro sine egne øjne.

Gert Svendsen reagerede instinktivt ved at køre ind i nødsporet, hvor han bremsede bilen og fik bugseret telefonen ud på græsset i rabatten.Sådan ser Gert Svendsens nu kasserede iPhone ud fra siden. Telefonens batteri eksploderede, mens han sad bag rattet i sin bil (Foto: Privatfoto)
Sådan ser Gert Svendsens nu kasserede iPhone ud fra siden. Telefonens batteri eksploderede, mens han sad bag rattet i sin bil (Foto: Privatfoto)


Han er stadig forbløffet over oplevelsen, som han mener, han trods alt slap nådigt fra, fordi han ikke havde telefonen på sig, da den antændte.

- Havde den været i en lomme i et par stramme jeans, var benet blevet forbrændt. Havde det været en pige med nylonstrømper indenunder, var det endt endnu værre, vurderer Gert Svendsen, der til daglig arbejder som teknisk mediekonsulent.

To mulige årsager
Ekstra Bladet har fremlagt Gert Svendsens oplevelse og billeder for Poul Norby, som forsker i batterier ved DTU's Institut for Energikonvertering og -lagring.

Hans konklusion er klar, selvom han understreger, at det er svært at give et entydigt svar alene ud fra billederne. Men han mener, det er tydeligt, at det er batteriet, der er blevet varmt og smeltet.

Ifølge forskeren kan der grundlæggende være to forskellige grunde til, at et batteri i en telefon pludselig antænder, selvom telefonen bliver opbevaret efter alle kunstens regler.

- Det kan skyldes en fejl inde i batteriet, eller også kan det være styreelektronikken til batteriet, som fejler, sådan at den pludselig trækker en masse strøm. Der er normalt et sikkerhedssystem, der skal sikre, at der ikke bliver trukket så meget strøm, at telefonen bliver for varm, og hvis det system for eksempel er kortsluttet, så kan det her ske, forklarer Poul Norby.

Ingen garanti
Gert Svendsen har været i kontakt med Apple, som ikke kunne gøre noget, fordi garantien på hans iPhone er udløbet for længst.

Så vild bliver iPhone 6 - måske

Og selvom nogen måske ville overveje at købe en telefon af et andet mærke, hvis deres gamle telefon var eksploderet, er Gert Svendsen ikke så let at skræmme. Han har derfor prompte investeret i en ny iPhone, som stadig var intakt, da Ekstra Bladet talte med ham.

Du kan se alle billederne af Gert Svendsens ødelagte iPhone i galleriet over artiklen.

Ekstra Bladet har henvendt sig til Apples danske PR-bureau, Pencil PR Agency, og her lyder beskeden fra kommunikationsrådgiver Christina Vedel, at Apple ikke vil kommentere sagen, før de har haft Gert Svendsens iPhone mellem hænderne.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.