App afslører: Så langt gider vi køre efter et tilbud

Københavnerne vil bevæge sig kortere efter tilbud end resten af landet

Danskere i Danmarks største byer er ikke interesseret i at bevæge sig lige så langt efter et tilbud, som folk uden for byerne. (Foto: Colourbox)
Danskere i Danmarks største byer er ikke interesseret i at bevæge sig lige så langt efter et tilbud, som folk uden for byerne. (Foto: Colourbox)

Hvor langt er du parat til at køre for et godt tilbud?

Svaret afhænger meget vel af, hvor i landet du bor. I hvert fald afslører den danskudviklede app eTilbudsavis, der er downloadet af 825.000 danskere, at nordjyderne er parate til at flytte sig væsentligt længere end folk i hovedstadsområdet.

I gennemsnit er danskerne parate til at køre 34 kilometer efter et tilbud, hvor nordjyderne og sjællænderne trækker op på gennemsnittet og midtjyderne og i særdeleshed københavnerne trækker ned.

- Der er umiddelbart to primære årsager, der kan forklare forskellen. Det ene er transportmulighederne, hvor man eksempelvis i de store byer er vant til at komme rundt på cykel, og så er det udbuddet, at man i byerne simpelthen er vant til at have flere butikker tæt på, forklarer Christian Birch, der er medstifter af eTilbudsavis-app'en.

Det afslører sig i særdeleshed, hvis man ser isoleret på de fem største byer. Godt nok er forskellen mellem folk i de fem største byer og dem, der bor uden for, ikke meget stor, men det er et mindretal i byerne, der trækker kilometertallet op. Halvdelen af byboerne i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg har sat deres app til kun at vise tilbud inden for en radius af ti kilometer, mens hver fjerde har sat den til under seks kilometer.

- Der understreger billedet af, at man i byerne ikke er interesseret i at gå langt efter et tilbud, men måske heller ikke har været vant til at skulle det, forklarer Christian Birch.