Snapchat erkender massivt sikkerhedshul

Den populære app Snapchat kommer snart i en ny version, der lukker det sikkerhedshul, som gjorde det muligt for en hacker at få adgang til 4,6 mio. brugeres telefonnumre

Folkene bag den populære app Snapchat lover at lappe omstridt sikkerhedshul i ny opdatering (Foto: ColourBox)
Folkene bag den populære app Snapchat lover at lappe omstridt sikkerhedshul i ny opdatering (Foto: ColourBox)

For nylig kom det frem, at hackere havde tvunget sig adgang til 4,6 mio. brugernavne og telefonnumre ved at udnytte et sikkerhedshul i den populære app Snapchat.

Med Snapchat kan brugerne tage korte videoklip og billede og sende dem til hinanden. Konceptet adskiller sig fra en almindelig sms, fordi Snapchat-beskederne kun kan ses én gang, før de forsvinder fra modtagerens telefon igen.

Millioner af Snapchat-brugere hacket

Det sikkerhedshul, der gjorde det muligt for hackerne at stjæle oplysningerne, opstod på grund af funktionen 'Find Friends', der gør det muligt for dig at finde andre bekendte og venner, som også bruger Snapchat, hedder det på virksomhedens blog.

- Hackerne kunne bruge 'Find Friends'-funktionen til at uploade en stor mængde tilfældige telefonnumre og matche dem med Snapchat-brugernavne, hedder det i meddelelsen.

Lover ændringer
I blogindlægget slår Snapchat også fast, at hackerne ikke fik fat i nogle Snaps, altså de billeder og videoer, brugerne tager.

Teenagere siger farvel til Facebook

Allerede i august 2013 blev Snapchat gjort opmærksom på sikkerhedshullet af en grupper, der arbejder med internetsikkerhed. Det var selvsamme gruppe, der endte med at offentliggøre de mange oplysninger.

Nu lover folkene bag den succesfulde app, at sikkerheden bliver strammet op.

- Vi frigiver en opdateret version af Snapchat, som giver brugeren mulighed for at blive fjernet fra 'Find Friends'-funktionen, så snart brugeren har bekræftet sit telefonnummer, lyder det.

Ny app gemmer dine bare bryster

Snapchat opfordrer samtidig i blogindlægget it-kyndige folk til at skrive, hvis de falder over andre sikkerhedshuller.