Nu er ’123456’ verdens mest populære password

Virksomheden SplashData har netop offentliggjort en oversigt over de mest brugte passwords i 2013

Internetbrugerne er uhyre uopfindsomme, når det kommer til passwords, viser ny liste fra virksomheden SplashData(Foto: Screendump fra Facebook.com)
Internetbrugerne er uhyre uopfindsomme, når det kommer til passwords, viser ny liste fra virksomheden SplashData(Foto: Screendump fra Facebook.com)

Uopfindsomheden vil ingen ende tage, når internetbrugere verden over skal vælge passwords i forskellige sammenhænge.

Det fremgår tydeligt af en liste med 25 af verdens mest populære passwords, som virksomheden SplashData offentliggør hvert år.

Af listen for 2013 fremgår det, at klassikeren 'password' er blevet overhalet af '123456' som det mest populære password, mens '12345678' og 'abc123' følger lige i hælene.

Sådan laver du det perfekte password

SplashData har lavet listen ved at analysere filer med millioner af passwords, der er blevet stjålet og lagt på nettet i årets løb.

Vær kreativ
Det kan virke overraskende, at så mange brugere vælger et password, der er let at gennemskue, for det skorter ikke på hverken oplysning eller gode råd, når det kommer til kodeord.

- Den gode adgangskode rummer otte karakterer eller mere. Og så skal det helst være både små og store bogstaver, tal og et specialtegn. Et specialtegn kan være et udråbstegn, spørgsmålstegn eller snabel-a, har Thomas Wong, der er sikkerhedskonsulent i it-rådgivningsvirksomheden ForConsult, tidligere fortalt til Ekstra Bladet.

130 millioner passwords lækket på nettet

SplashDatas liste for 2013 er blevet stærkt påvirket af softewareproducenten Adobes password-misære, hvor 130 millioner passwords blev hacket og lagt frit frem på nettet.

Det afspejler sig i listen ved, at 'adobe123' er rykket ind som nummer ti, ligesom 'photoshop', der dækker over et Adobes mest populære produkter, har indtaget en 15. plads.