Ensom 10-årig med Aspergers får snart 1,6 millioner nye venner

En mor i Michigan vil overraske sin søn med Aspergers syndrom og nu koger Facebook over med lykønskninger

En mor, der ville sikre hendes søn en masse fødselsdagshilsener, er fået Facebook til at koge. (Foto: Screendump)
En mor, der ville sikre hendes søn en masse fødselsdagshilsener, er fået Facebook til at koge. (Foto: Screendump)

Det kan være svært at få venner, når man er 10 år gammel og er ramt af Aspergers syndrom. Det ved 10-årige Colins mor, Jennifer, der har stået frustreret på sidelinien og set, hvordan hendes søn frem for at få venner oftest er endt med at blive drillet.

9. marts fylder Colin 11 år og da Jennifer spurgte om Colin ville holde en stor fødselsdagsfest, sagde han nej, fordi han jo ikke havde nogen venner at invitere.

Det har han nu, for Jennifer Cunningham, valgte 2. februar at oprette en Facebook-side og fortælle om udfordringen ved at få venner, når man er ti år og har Asperger. Bønnen lød, at alle, der havde lyst skulle sende en positiv hilsen afsted til hendes søn.

Hendes fødselsdagsside har nu fået over 1,6 millioner likes og det er væltet ind med positive ord, tanker og lykønskninger. Oven i kommer hundredevis af gammeldags fødselsdagskort og lykønskninger, der også rettes mod Jennifer Cunningham for at ville gøre noget ekstra ud af sønnens fødselsdag.

Blandt de mange hilsener er nedenstående fra Rosenberg Police Department i Texas. Langt væk fra familien Cunninghams hjem i Richland i Michigan.

Selvom det kan være svært at holde hemmeligt, når det først får så stor opmærksomhed på Facebook, så forsøger Jennifer, at holde siden hemmelig for sønnen. Han skal først se den på hans rigtige fødselsdag.

- Colin har fortalt mig om alle de mennesker rundt om i verden, som han 'mødt' via hans DS, og jeg var ved at dø for at fortælle ham om de tusindvis af mennesker rundt om i verden, der nu ved, hvem han er. Men der er altså en måned endnu, så jeg lod være.

Nu er det bare om alle dem, der kender til siden er lige så gode til at holde på hemmeligheden. Jennifer Cunningham krydser fingre.