Panasonic: Farvel til plasma

Produktionen af plasmaskærme indstilles i næste måned og salget af eksisterende skærme stopper til marts

Panasonic har satset stort på plasma, og været mest vedholdende i troen på teknologien. Nu dropper de også plasma. (Foto: Jae C. Hong/AP)
Panasonic har satset stort på plasma, og været mest vedholdende i troen på teknologien. Nu dropper de også plasma. (Foto: Jae C. Hong/AP)

Plasmaskærme, der i starten af dette århundrede var med til at fyre op under salget af fladskærme, nærmer sig dødsstødet. Panasonic, der var en af de sidste store producenter af plasmaskærme, har besluttet at stoppe produktionen allerede i næste måned, mens salget indstilles ved udgangen af marts 2014. Panasonic oplyser, at der fortsat vil blive ydet support på plasmaskærme efter marts.

Gennem de seneste år har plasma tabt voldsomt terræn til LCD, og nu fokuserer branchen i stedet på andre teknologier. Allerede sidste år stod plasmaskærme kun for godt fem procent af solgte tv'er. Det var en mindre andel end gammeldags billedrørsfjernsyn stod for. LCD toppede med en andel på 83 procent.

- Vi vil fortsætte med at koncentrere os om at udvide salget og tilbyde en stærk line-up af nye tv-modeller ved hjælp af alle de erfaringer, vi har opnået inden for fladskærme. Fremadrettet vil vi bruge alle ressourcer på at holde førerpositionen inden for 4K Ultra HD-teknologi, siger Calina Gavril, Nordic Product Manager, Panasonic, i en pressemeddelelse.

Allerede i april meddelte Panasonic, at man stoppede udviklingen af nye plasmaskærme. Det sidste plasmapanel fra selskabets udviklingsafdeling blev dermed det roste ZT60. Til gengæld lød meldingen dengang også, at man ville fortsætte med at lave og sælge plasmaskærme som minimum til 2014.

Det ser nu ud til at være blevet fremskyndet.

Panasonic bekræfter plasma-stop i 2014