Billig iPhone XR? Så skal du købe den her

Pristjek af den nyeste iPhone afslører store forskelle mellem landets store teleselskaber

Billig iPhone XR? Så skal du købe den her

Få de vigtigste detaljer om iPhone XR her. Video: Apple

Fredag morgen satte Apple salget af den - for Apple - billige iPhone XR.

Og det er vanen tro ikke alene Apple, men også alle fire store teleselskaber der har modellen på hylderne.

Teleselskab: Svært at få nok hjem

Hos Teleselskabet 3 er lageret fyldt med så mange iPhone XR, man har kunne fået fingrene i. Forventningen til den nye telefon er nemlig enorm, selv om der findes adskillige gode alternativer, og iPhone XS har flere ugers forspring.

- Det er stadig en dyr telefon, men jeg synes alligevel, at man får ret meget Apple for pengene, siger David Elsass, der er kundedirektør hos Teleselskabet 3.

- Der er selvfølgelig skåret nogle enkelte ting væk, men skærmen går helt ud til kanten, og du køber faktisk næsten det samme som med en iPhone XS for 2000 kroner mindre. Den har helt klart sin berettigelse.

Dobbelt-sim på vej
En anden nyhed, der taler for iPhone XR, er muligheden for at have to telefonnumre i telefonen. Den funktion er bare ikke aktiveret endnu:

- Når den teknologi er på plads, kommer nogle nye muligheder for, at man kan slå sit arbejdsnummer og privatnummer sammen i stedet for at slæbe rundt på to mobiltelefoner. Det er der trods alt nogen, som stadig gør.

- Hvornår virker dobbelt-sim i de nye iPhones?

- Jeg kan ikke love, at det bliver i år, men vi arbejder hårdt på at få det til at fungere herhjemme.

Vilde farver
Ifølge David Elsass er forventningen, at iPhone XR får mindst lige så stor succes om iPhone 8 fik sidste år.

- Vi har virkeligt solgt mange iPhone 8 sidste år, da den først fik placeret sig på markedet, fordi kunderne oplevede modellen som en telefon, der gav meget værdi for pengene.

- Det bliver mindst lige så godt salgsmæssigt med iPhone XR.

- Hvad med farverne, som er noget mere 'aggressive' på den nye model?

- Der vil helt sikkert være nogle farver som sort, blå og hvid, vi satser mere på end andre.

- Hvorfor?

- Det ser da fedt ud på billeder og i butikken med en gul telefon, men folk vælger ofte alligevel de mere konservative farver, når de først køber telefonen. Helt som når man vælger biler, der kommer i nogle vilde farver, men sjældent triller længere end til forhandlerens salgslokale.

- Og er der nok telefoner til alle?

- Vi får aldrig rigtig nok, erkender David Elsass.

- De første to- tre uger med en ny iPhone kan det altså være lidt svært, hvis man ikke sørger for at få skrevet sig op så hurtigt som muligt.

Apple driller kinesisk konkurrent med fræk iPad-lancering

Store prisforskelle
Det gælder dog om at kigge sig grundigt for, inden man forudbestiller telefonen.

Et pristjek, Ekstra Bladet lavede fredag morgen, afslører nemlig store forskelle selskaberne imellem.

Vælger du den populære 64 gigabyte-udgave af iPhone XR med den billigste datapakke - der er dækkende for de fleste - koster den hos Teleselskabet 3 samlet 121 kroner oven i telefonens normalpris for 20 gigabyte data om måneden i seks måneder.

Vælger du samme telefon med mindste datapakke hos Telenor, er ekstraprisen samlet 621 kroner for blot 15 gigabyte data om måneden i seks måneder.

I dag skydes efterårets mobilsæson i gang

Telenor er dyre
Mønsteret er det samme, når du vælger 128 eller 256 gigabyte-udgaven af den nye iPhone.

I begge tilfælde er det Teleselskabet 3, der har den mest fordelagtige datapakke. Her koster det nemlig henholdsvis 91 og blot 1 krone ekstra at have 20 gigabyte data om måneden i et halvt år.

Hos Telenor er ekstraprisen 651 kroner for 128 gigabyte-udgaven og 591 kroner for 256 gigabyte-udgaven - igen med det mindre 15 gigabyte abonnement.

Ny iPhone fredag: Her er fem billigere og bedre alternativer

Husk at opsige det
Uanset hvilket teleselskab du vælger, gælder det dog om at få opsagt abonnementet, når de seks måneders binding er forbi.

Gør du ikke det, betaler du nemlig typisk en alt for høj pris, fordi abonnementet indeholder langt mere, end du har brug for. Og fordi du kan få dækket dit reelle behov billigere hos mindre selskaber eller med et andet abonnement hos dit nuværende selskab.


Sådan vurderer CNET den nye iPhone XR. Video: YouTube