Byg-selv-tv for millionærer: Koster det samme som en luksusbil

Samsung lancerer nyt fjernsyn, der som med legoklodser kan blive op til 219 tommer

Samsungs nye superfjernsyn kan blive op til 219 tommer stort, hvis ellers du har både stuen og økonomien til det. Pr-foto
Samsungs nye superfjernsyn kan blive op til 219 tommer stort, hvis ellers du har både stuen og økonomien til det. Pr-foto

Normalt har et fjernsyn den størrelse, man køber det i. Men Samsung har netop lanceret en helt ny måde at tænke fjernsyn til private hjem på.

Med teknologien kaldet MicroLED kan man købe en række af mindre enheder, der samles til at blive et fjernsyn på alt fra 70 til 219 tommer.

Apple og Samsung i vildt samarbejde: Den havde du ikke set komme

Det bliver dyrt
MicroLED-fjernsyn har naturligvis det flotteste og mest farverige billede, man kan købe for penge. Og teknologien gør det muligt selv at bestemme, om formatet skal være 16:9 eller måske 21:9.

Det er ligeledes muligt at bygge helt skæve formater og styre, hvordan billedet så skal vises.

Pris og lanceringsdato på det vilde fjernsyn er endnu ikke kendt. Men forvent, at du skal betale mindst en halv million kroner - og sikkert en del mere - hvis du vil bygge de 219 tommer ind i stuen.

Danmark går i krig mod datingside: De snyder brugerne

CES 2019: Det kan du også forvente i år

Ekstra Bladet dækker de største nyheder fra CES 2019.

CES 2019 foregår i Las Vegas og er en af verdens største it-messer. Officielt er messen åben fra 8. til 11. januar.

Som i tidligere år vil fladskærme og biler fylde rigtigt meget på messen. 8K-fjernsyn er allerede lanceret i 2018, men ventes at blive vist i en række af nye udgaver på CES 2019. Selvkørende biler og grønne biler bliver der ligeledes mange bud på.

Kunstig intelligens i smarte hjem og stemmestyrede enheder med Google Assistent, Siri eller Amazons Alexa er store teknologier på CES i år.

5G, som er lynhurtigt mobilt internet, vil der blive talt meget om på CES, men forvent ikke at 5G kommer til at betyde ret meget for dig hverken i år eller næste år.

Vanen tro fylder mobiltelefoner - udover 5G - ganske lidt på CES 2019 sammenlignet med for eksempel trådløse enheder til lyd, bærbare computere og naturligvis helt ny brug af teknologi, som vi aldrig har set før.

Du kan læse mere om CES 2019 her.