Corona har sat fut i talelysten

RUNDSPØRGE: Statsministerens pressemøder er med til at få danskernes mobilsnak til at vokse

Da statsministeren holdt sine første ganske alvorlige pressemøder, gav det øget taletrafik hos de største teleselskaber. Generelt har corona også fået talelysten på mobilen til at stige. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Da statsministeren holdt sine første ganske alvorlige pressemøder, gav det øget taletrafik hos de største teleselskaber. Generelt har corona også fået talelysten på mobilen til at stige. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Når Mette Frederiksen og regeringen holder afgørende pressemøder, griber flere danskere deres mobiltelefoner for at ringe.

Det afslører en rundspørge, som Ekstra Bladet har lavet blandt de fire store teleselskaber.

’Vi har set en stigning i aktiviteten efter statsministerens pressemøder den 11. og 17. marts,’ skriver TDC’s pressetjeneste om udviklingen i mobilsnak her.

- Der skete nogle tydelige udsving omkring de første alvorlige pressemøder, men nu nærmer vi os normal igen, forklarer pressechef Rikke Juul Rokkedal Therkildsen fra Teleselskabet 3.

Nu skal din mobiltelefon spore corona

Dataforbrug vokser
Hos flere af teleselskaberne er og har talelysten da også generelt være større end normalt under den ugelange corona-karantæne.

Telenor oplevede således en 60 procents stigning på tale i den første uge af krisen, og talelysten er i dag godt 30 procent højere blandt Telenors kunder, end hvad den er på en almindelige hverdag.

Også hos Telia kan man se, at danskerne har fået lyst til at tale, men også generelt bruger deres mobilforbindelser mere.

- Både tale- og dataforbruget har ligget væsentligt højere end normalt gennem den seneste måneds tid som følge af nedlukningen og det hjemmearbejde, skolearbejde og spil/underholdning, som følger med, forklarer Mads Houe, der er pressechef hos Telia.

Det flydende arbejde

En forklaring på de skiftende mønstre i vores brug af mobiltelefoner kan også handle om, at vores privatliv og arbejde nu flyder meget mere sammen. Og at man ikke længere kan mødes fysisk med kollegerne, og i stedet gør det på telefonen.

Her er verdens bedste Android

Trafik flyttet i sommerhus
Telia vurderer som Telenor, at der skete en stigning på op til 60 procent i den første uge, men at niveauet nu ligger op til 40 procent højere end normalt.

Og når det gælder dataforbruget, er det ifølge Mads Houe ’fortsat flyttet hjem’.

- Det ligger 15 til 20 procent over normalforbruget, hvilket i forvejen er meget højt hos danskerne.

- En god del af trafikken flyttede også til sommerhusområderne i ugen før påske. Og her ser vi fortsat øget aktivitet, siger Mads Houe.

Opkald over hele dagen
Hos Teleselskabet 3 har man samtidig oplevet et skifte i, hvornår vi – udover efter vigtige pressemøder – bruger mobiltelefonen til samtaler.

- Før corona var der et dagligt peak mellem klokken 14 og 15.

- Nu fordeler kaldene sig mere ligeligt mellem klokken 10 og klokken 16, fortæller 3’s pressechef.