Dansk hovedtelefon går til kamp mod Sony og Bose

Jabra står bag en ny over-ear-hovedtelefon, der skal konkurrere med de bedste på markedet

Sådan ser den nye model fra Jabra ud. Pr-foto
Sådan ser den nye model fra Jabra ud. Pr-foto

For et år siden slog danske Jabra for alvor igennem på CES i Las Vegas med sit bud på in-ear-hovedtelefoner, der kan matche Apples AirPods.

Nu er det så 2019, og it-messen åbner tirsdag. Det bliver med et Jabra, der har sat sig et nyt mål: De vil have en bid af kagen for over-ear-hovedtelefoner, der er aktivt støjdæmpede.

Dagens bedste fra CES: Vild soundbar og batteridrevet rullegardin

Pr-foto
Pr-foto

Apples AirPods er totalt udsolgt: Her er din redning

Otte mikrofoner
Modellen, som Jabra vil forsøge at banke både Sonys meget roste WH-1000XM3 og Boses serie af støjdæmpede hovedtelefoner med, hedder Jabra Elite 85h.

Den kan angiveligt holde strøm i 32 timer, har otte mikrofoner indbygget, og kan automatisk begrænse støjen ud fra de omgivelser du er i. Det sker ved brug af en avanceret algoritme, som Jabra har udviklet til formålet.

Pr-foto
Pr-foto

Lige i øret: Sådan lyder de bedste in-ear-hovedtelefoner du kan købe

Det koster den
En anden smart funktion ved Elite 85h er, at du kan aktivere for eksempel Google Assistent eller Siri på hovedtelefonen med stemmen og altså helt uden at skulle trykke på nogle knapper.

Hovedtelefonen koster 2299 kroner, hvilket ikke er dyrt sammenlignet med konkurrenterne. Elite 85h er i butikkerne til april.

CES 2019: Det kan du også forvente i år

Ekstra Bladet dækker de største nyheder fra CES 2019.

CES 2019 foregår i Las Vegas og er en af verdens største it-messer. Officielt er messen åben fra 8. til 11. januar.

Som i tidligere år vil fladskærme og biler fylde rigtigt meget på messen. 8K-fjernsyn er allerede lanceret i 2018, men ventes at blive vist i en række af nye udgaver på CES 2019. Selvkørende biler og grønne biler bliver der ligeledes mange bud på.

Kunstig intelligens i smarte hjem og stemmestyrede enheder med Google Assistent, Siri eller Amazons Alexa er store teknologier på CES i år.

5G, som er lynhurtigt mobilt internet, vil der blive talt meget om på CES, men forvent ikke at 5G kommer til at betyde ret meget for dig hverken i år eller næste år.

Vanen tro fylder mobiltelefoner - udover 5G - ganske lidt på CES 2019 sammenlignet med for eksempel trådløse enheder til lyd, bærbare computere og naturligvis helt ny brug af teknologi, som vi aldrig har set før.

Du kan læse mere om CES 2019 her.