Dansk opfindelse: Nu bliver børnebogen interaktiv

Den fysiske bog kombineres med en iPad eller smartphone - det skal give en helt særlig 3D-oplevelse

Når man bruger det indbyggede kamera og app'en på fx en iPad, bliver bogens analog billeder pludselig interaktive med 3D-funktioner og lyd. (Foto: Books & Magic)
Når man bruger det indbyggede kamera og app'en på fx en iPad, bliver bogens analog billeder pludselig interaktive med 3D-funktioner og lyd. (Foto: Books & Magic)

Skal en bog bare være et fysisk stykke papir med omslag?

Nej, mener det danske teknologifirma Books & Magic, der i disse dage går helt nye veje med historien om 'Den lille Havfrue'.

Valg af mobiltelefon afhænger af mange faktorer. (Foto: AP) Mobil Ny mobil: Så store er vores forventninger

Kodet i Danmark
De seneste tre år har firmaet arbejdet på at udvikle en app, der kan give børnene og deres forældre en lyd- og 3D-billedoplevelse, mens de læser den fysiske bog:

- Det er i høj grad et teknologi-produkt, fortæller firmaets danske chef Mark Dalby Folkenberg til Ekstra Bladet.

Det lille firma består af fem mand, der har arbejdet med alt fra lyddesign, 2D og 3D grafik til programmeringen og selve printet og layoutet af den fysiske bog.

Galaxy S7-serien er blevet en stor succes for Samsung. (Foto: Manu Fernandez/AP) Mobil Samsung: Så mange har købt en Galaxy S7

Sådan fungerer det
Ideen er, at man via en kode i bogen kan låse funktionerne i den gratis app op.

Rent teknisk kan softwaren herefter genkende de billeder, der findes i bogen. Og oplever man via kameraet på fx en iPad, hvordan billederne i bogen bliver animeret, ligesom du kan trykke dig rundt i havfruens univers.

Det er også muligt at bruge og købe de samme funktioner direkte i app'en, men ideen er, at den fysiske bog og app kombineres for at skabe den særlige 3D-fortælling.

Spillefirmaer som Nintendo ved godt, at nye konsoller 'skal sidde i skabet', når de lanceres. Og konkurrencen om kunderne er benhård. Spilnyheder Kommer snart: Nintendo NX ventes afsløret til september


Se her, hvordan den interaktive bog fungerer. (Video: Books & Magic/YouTube)

Flere bøger på vej
Bogen, der er trykt i Italien, er udkommet på dansk og engelsk. Og den sælges over hele verden:

- Vi har allerede fået de første bestillinger fra blandt andet Australien og USA, fortæller Mark Dalby Folkenberg, der forventer, at flere bøger følger efter.

- De kommende måneder vil vi bruge tiden på at opdatere og arbejde med 'Den lille Havfrue'. Men hvis projektet går godt, er ideen at skabe nyt interaktivt indhold til andre bøger.

Det er muligt gratis at prøve nogle enkelte funktioner ved at downloade app'en, der findes til både Apples enheder og Android.

Bogen - og dermed også adgangen til bogens digitale indhold - koster 249,95 kroner.

Teknologi Verdens dyreste gødning: Her bliver millioner lavet om til muld