Denne dag kommer de nye iPhones

FORSINKET: Apple har netop udsendt invitationen til årets lancering af den kommende iPhone 12-serie

Denne dag kommer de nye iPhones

De nye iPhones ventes at understøtte 5G. Se her mere om hvordan det nye 5G-netværk allerede virker i Danmark. Videoreportage: Maya Tekeli

Om en uge viser Apple den nye serie af iPhones frem. Det har firmaet netop annonceret.

Den årlige event, der er forsinket på grund af coronakrisen, holdes tirsdag 15. september og kan streames på nettet fra klokken 19 dansk tid.

Og det bliver ikke alene eventen, der er forsinket. Apple har nemlig allerede meddelt, at salget af telefonerne først ventes at gå i gang i begyndelsen af oktober.

Så er 5G tændt i Danmark

5G og flade som en iPad
I år er der udsigt til, at designet ændres markant på telefonerne. Ifølge flere læk de seneste uger kan iPhone 12 blive flade og med de samme kanter, som allerede kendes fra iPad Pro-serien.

De dyreste modeller ventes at få kanter af rustfrit stål, mens den billigste iPhone 12 er lavet af aluminium. Uanset prisklasse understøtter telefonerne - i hvert fald de dyreste - ifølge rygterne 5G og har et OLED-display.

Sidstnævnte vil dog have forskellige billedopløsninger og ikke mindst forskellige opdateringshastigheder (Hz, red.), hvilket afgør, hvor skarpt og brugbart displayet er.

Hele fire størrelser er på tegnebrættet. En 5,4 tommers model, en 6,1 tommers i to versioner og endelig en 6,7 tommers, der bliver den største iPhone nogensinde.

Vil fjerne udstyr
Angiveligt er Apple parat til at lave samme trick, som da mini jack stikket forsvandt i 2016.

I år gælder det den medfølgende kablede hovedtelefon og opladeren, som flere medier forudser forsvinder fra salgsæskerne. Her dog måske alene fra de billigste udgaver.

Hvis der følger en lader med til de dyreste modeller, kan den til gengæld blive i en kraftigere udgave på 20 watt mod de nuværende 18 watt.

Udover nye iPhones kan du i øvrigt også forvente at se det nye Apple Watch 6, nye billigere iPads og måske en ny over-ear-hovedtelefon ved eventen på tirsdag.

SENESTE: Ifølge blandt andet The Verge og Bloomberg vil Apple muligvis skille eventen i to, så alt andet end iPhones vises frem på tirsdag og telefoner kort efter ved en ny event. Vi bliver meget klogere på tirsdag.


Youtuberen Marques Brownlee har disse forventninger til den nye iPhone-serie.

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner, som vi modtager vi en mindre betaling pr. klik for.

- redaktionen