Derfor må du aldrig tage din telefon med på badeværelset

Især om vinteren er det en meget dårlig idé at tage telefonen med, når du går i bad

Det er ikke godt for din smartphone at tage den med ud på badeværelset, når du går i bad, siger eksperter. Foto: Shutterstock
Det er ikke godt for din smartphone at tage den med ud på badeværelset, når du går i bad, siger eksperter. Foto: Shutterstock

Det virker ellers oplagt lige at tage din lille personlige assistent og evige tidsrøver, mobiltelefonen, med, når du går i bad om morgenen. For så kan du jo gøre dig klar til tonerne af din yndlingsmusik, og endda opdatere dig på alt det vigtige på de sociale medier allerede inden morgenkaffen.

Men det er faktisk en meget dårlig idé at medbringe sin smartphone på badeværelset, for du risikerer, at den tager skade af luftfugtigheden, der opstår i rummet efter dit brusebad. Det skriver Ritzau Fokus.

- Hvis det er varmt i rummet, er der mere fugt i luften, og så har du mere fugt i din mobil. Og hvis du går udenfor, hvor det er koldere, vil vandet kondensere og skabe små vanddråber inde i mobilen, som kan skade det elektroniske kredsløb, siger Andrés FaÍña, der er adjunkt ved Institut for Datalogi på IT-Universitet i København, til mediet.

Vand, også kondensvand, leder strømmen, og kan skabe kortslutning og defekter. Derfor er det ikke godt for din smartphone.

Især farligt om vinteren
Forbrugerrådet Tænk har tidligere testet, hvor godt de smarte telefoner kan klare regn og vand. Og selvom mange af telefonerne overlevede at blive udsat for vand, er anbefalingen fra Mikkel William Nielsen, der er projektleder ved Forbrugerrådet Tænks Test og Analyse-afdeling, helt klart, at man aldrig bør tage telefonen med sig i bad.

- Det tænker man måske ikke over: At hvis man går i bad og lægger telefonen på badeværelset med en masse damp, så risikerer du, at det sætter sig på indersiden af telefonen og fører til skavanker.

Særligt, når det er vinter og koldt udenfor, er det farligt for din telefon at komme med på badeværelset før den kommer med en tur ud i kulden.

- Hvis du er på et fugtigt badeværelse, og du derefter går ud på gaden, er der høj sandsynlighed for, at noget af vandet kondenserer inde i din mobiltelefon, siger Andrés FaÍña til Berlingske.