Digital gavepanik? Her er 15 gode ideer

GADGETS: Vi har fundet de bedste dimser fra året, der gik - og som er værd at give væk eller modtage

Det er nemt at fare vild i julens mange digitale gaveønsker. Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix
Det er nemt at fare vild i julens mange digitale gaveønsker. Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Du kan i bunden læse mere om brugen af prislinks i denne artikel

Det kan med rette udløse perler af sved på panden, når man her få dage før jul skal hente de sidste gaver hjem til børn, børnebørn og andre, der har fortjent at blive betænkt.

Og hvis man samtidig nemt mister overblikket, når det gælder den mest populære elektronik, er der ikke noget at sige til, hvis man næsten går i panik før jul.

Heldigvis er det ikke så svært at finde de rigtige digitale gaver til den pris, som budgettet tillader. Du skal bare tænke kreativt og sortere store indkøb som mobiltelefoner, spilkonsoller og fjernsyn fra.

De produkter kræver nemlig ofte, at modtageren er med på idéen. Så i stedet for at give en gave, der med sikkerhed ender med at blive byttet, bør du tjekke vores gaveliste her på siden, hvor priserne går fra nogle få hundrede til lidt under 4000 kroner.

3 gavefælder

Kan det byttes?

Uanset om du køber online eller i en fysisk butik, skal du være på vagt. I nogle tilfælde kan butikkerne have særregler, der gør, at gaverne skal byttes hurtigt, at man ikke kan få pengene tilbage, eller at købet er bindende uden mulighed for et bytte.

Stikker de dig en demomodel?

Det er ikke usædvanligt, at der bliver smidt en demomodel eller et brugt produkt i posen, der sælges som nyt. Det har undertegnede oplevet flere gange. Derfor skal du altid se salgskassen grundigt efter. Hvis noget tyder på, at forseglingen er brudt eller mærkelig, skal du bede om at se produktet, før du forlader butikken.

For godt til at være sandt?

Juletid er en højtid for svindlere, der sælger eftertragtet elektronik – både brugte og nye varer – med lave priser og hurtig levering som lokkemad. Hvis du ikke er skeptisk, risikerer du at købe ’dyr luft’ og en skuffende juleoplevelse.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

DJI Mavic Mini

Hvis du vil give en drone, der ikke kræver dronebevis og er nem at bruge, skal du gå efter denne model til 3099 kroner. Den sælges også i en særlig Combo-pakke til 3899 kroner, hvor der følger ekstra vinger, batterier og andet godt udstyr med.

 

Bedre lyd til fjernsynet

Sonos Beam er årets bedste nyhed til dem, der vil have bedre lyd til deres fladskærm uden at blive ruineret. For 2999 kroner, som soundbaren koster, forbedrer du lydoplevelsen markant. Samtidig får du adgang til en række af funktioner og tjenester, som findes i Sonos’ universet.

Google Chromecast 3

Alternativet til Apple TV er den markant billigere Chromecast til 288 kroner. Denne udgave viser billeder i HD-opløsning, men du kan også vælge Chromecast Ultra, der viser 4K fra udvalgte streamingtjenester.

Trådløs højttaler

Der findes et hav af Bluetooth-højttalere på markedet. Ultimate Ears UE Wonderboom til 382 kroner er pæn at kigge på og spiller ganske fint.

DJI Osmo Mobile 3

Det er ikke kun droner, at DJI formår at bygge godt. Denne digitale selfiestang til 749 kroner er til den ambitiøse mobilfotograf, der vil lave videooptagelser, som ligner noget, en professionelt har optaget.

Trådløs in-ear hovedtelefon

To danske firmaer ligger langt fremme i feltet, når det gælder in-ear-hovedtelefoner, der kan konkurrere med Apples AirPods. Nemlig Jabra Elite 75t til 1499 kroner og Libratone Track Air Plus til samme pris. Og skal det være AirPods så vælg Pro-udgaven til 2200 kroner. Den er bare meget svær at få fingre i op mod jul.

Hurtiglader til iPhone

Selvom du ikke ejer de nye og meget dyre iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max, kan du godt få en del af oplevelsen. Den nye hurtigoplader på 18 watt, som følger med modellerne, sælger Apple separat for 249 kroner. Husk at laderen kræver et USB-C til lightning-kabel, som koster yderligere 179 kroner.

Et langt ladekabel

Det vil vække glæde i mange hjem at få et ladekabel til telefon og tablet, der rækker længere end standardudgaven. Vælg et kabel på to meter eller længere. Til Apples produkter koster kablet originalt fra 179 kroner, men Power har også en farverig serie kaldet Eletra, som passer til både iPhone, iPad og Android-enheder.

Trådløs over-ear hovedtelefon

Hovedtelefoner med aktiv støjreduktion væltede frem på markedet i år. Vi mener, at særligt to er en overvejelse værd. Hvis støjreduktion betyder alt, skal du gå efter Bose 700 til godt 2500 kroner. Den lidt billigere Sony WH-1000XM3 til 2200 kroner skal du jagte, hvis lyden er vigtigst.

Trådløs mus

Uanset om du har brug for en god computermus derhjemme eller på arbejdet, er Logitech et fremragende sted at begynde. Vi testede den ergonomiske Logitech MX Vertical til 579 kroner, som kræver lidt tilvænning, men virkelig lever op til løftet om at give din hånd en mere naturlig stilling. Logitech MX Master 3 er en anden nyhed til 765 kroner, der uden tvivl vil blive populær under juletræet.

Trådløs oplader

Det har taget sin tid, men trådløse opladere er på vej til at blive ganske populære. SACKit CHARGEit til 349 kroner fik roser i vores anmeldelse. Enheden fungerer også som batteripakke. Uanset mærke så gå efter en model med 10 watt eller mere.

Rem til Apple-ur

Fra 399 kroner koster en ny original rem til det populære Apple Watch. Husk lige at tjekke hvilken version af uret, du køber til, så remmen passer til netop det ur.

Et godt cover

For nogle få hundred kroner kan du købe et nyt cover til den telefon, som modtageren har. Originale covers er i høj kurs, men du kan sagtens finde cover fra alternative producenter, som de fleste bliver glade for.

Apple TV 4K

Der følger et års gratis abonnement på Apples streamingtjeneste, TV+, med i købet af et Apple TV. Vi anbefaler 4K-udgaven med 32 gigabyte til 1499 kroner.

Nest Home Mini

Bedre lyd og nemmere betjening er de to største nyheder i Nest Home Mini, der trods navnet fortsat er Googles billigste smarte højttaler til 449 kroner.

Apple Watch Series 3

Med en pris fra 1699 kroner er Series 3 af Apples smarte ur noget af et røverkøb. Der findes modeller, som er dobbelt så dyre, men denne udgave dækker de flestes behov.

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på disse links, modtager vi en mindre betaling. Samarbejdet har ingen betydning for, hvilke tests eller techhistorier vi bringer - eller en eventuel bedømmelse af et produkt.

- redaktionen

12 kommentarer
Vis kommentarer