Driller mundbindet? Her er løsningen

Er dit Face ID ikke gode venner med dit mundbind, kan du se frem til en ny oplåsningsmetode, som Apple arbejder på

Mundbindet giver mange problemer, når de forsøger at låse deres telefon op med ansigtsgenkendelse som Face ID. Men nu har Apple en løsning på vej - den kræver bare, at du ejer et Apple Watch. Foto: Frank Hoermann/Ritzau Scanpix
Mundbindet giver mange problemer, når de forsøger at låse deres telefon op med ansigtsgenkendelse som Face ID. Men nu har Apple en løsning på vej - den kræver bare, at du ejer et Apple Watch. Foto: Frank Hoermann/Ritzau Scanpix

Bøvler du med en låst iPhone fordi dit mundbind tager udsynet for Face ID, som derfor ikke genkender dig? Sådan er situationen for mange i en tid, hvor mundbind er obligatorisk.

Men nu er der gode nyheder fra Apple. For i en kommende softwareopdatering til iPhone, iOS 14.5, bliver det muligt at låse din iPhone op med et Apple Watch, skriver MereMobil.dk.

Dermed slipper du for problemerne med Face ID og mundbind. Det kræver selvfølgelig lige, at du har et Apple Watch.

Teknologi Sælger godt: Denne telefon hitter nu

Sådan virker det
I dag er det sådan, at ens Apple Watch låses op, hvis det er på armen og ens iPhone er i nærheden.

Apple Watch kan også bruges som oplåsning af Mac-computere, hvis de to er i umiddelbar nærhed af hinanden. Og det er den metode, Apple vil udbrede, så også iPhone kan låses op med uret.

Ifølge en betaversion af iOS 14.5 fungerer det ved, at når du løfter iPhone, og skærmen tænder, får du et lille prik på armen fra uret, når det vibrererer, hvorefter telefonen er låst op. Det sker dog kun, hvis dit Apple Watch ikke er låst, og kun hvis enhederne er tæt på hinanden.

Indtil nu er det kun selve oplåsningen, der sker på denne måde. Godkendelser af køb i iTunes eller App Store kræver fortsat Face ID- eller kodegenkendelse.

Teknologien kan hjælpe dig med at styre, hvornår og hvor længe familiens digitale redskaber bruges. Og ikke mindst hvad man må og ikke må tilgå på fx jeres iPad. Foto: Apple Teknologi Dette trick begrænser børnenes skærmtid

Ekstra sikkerhed
Som en ekstra sikkerhed vil din iPhone efter et par timer anmode om din adgangskode for at genbekræfte Apple Watch metoden.

Alternativet til Face ID-metoden er som nævnt en del af iOS 14.5, men det er set før, at Apple inden lanceringen af en opdatering har fjernet funktioner. Derfor må vi vente og se, om metoden når igennem den endelige godkendelse.

Der går i øvrigt også rygter om, at Apple fra iPhone 13 vil supplere Face ID med en Touch ID fingeraftrykssensor, der bliver integreret i powerknappen. Om også det bliver en realitet, må vi ligeledes afvente.

Det gør Google

Tilbage i sommeren 2019 introducerede Google et sikkert alternativ på Android til Face ID.

Denne teknologi har vi dog ikke siden set blive udbredt. Dermed er Android stadig bagud i forhold til Face ID-teknologien.

Flere producenter har deres egne proprietære udgaver, der dog ikke over en bred kam kan sikkerhedsgodkendes af apps som blandt andet MobilePay.

 

Sådan virker prislinks i denne artikel

Denne artikel indeholder affiliate links til Ekstra Bladets samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på disse links, modtager vi en mindre betaling. Samarbejdet har ingen betydning for, hvilke tests eller techhistorier vi bringer - eller en eventuel bedømmelse af et produkt.

- redaktionen

21 kommentarer
Vis kommentarer